Μουσακάς στο πήλινο χωρίς μπεσαμέλ...

Είναι απλή συνταγή και γίνεται εύκολα και γρήγορα. Σημειώστε τι θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε:

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
5 πατάτες
3 μελιτζάνες
1 κρεμμύδι
100 ml σάλτσα ντομάτας
150 ml νερό


Ρίγανη-Θυμάρι
Μαϊντανό
Αλάτι-Πιπέρι
Μπούκοβο-Πάπρικα
Κίτρινο τυρί
Κεφαλοτύρι         

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις πατάτες.
-Βάζουμε τις μελιτζάνες σε νερό με αρκετό αλάτι για 1 ώρα να ξεπικρίσουν.
-Τις στεγνώνουμε και τις τηγανίζουμε, όπως και τις πατάτες.
-Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
-Όταν ροδίσει βάζουμε τον κιμά και καβουρδίζουμε μέχρι να χάσει τα υγρά του.
-Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, μπούκοβο, πάπρικα, το νερό και αφήνουμε να βράσουν.
-Σε ταψί ή πήλινα κάνουμε μία στρώση από πατάτες, από πάνω βάζουμε τις μελιτζάνες.
-Σκεπάζουμε με τον ζεστό κιμά, καλύπτουμε με πατάτες και απλώνουμε τριμμένο κίτρινο τυρί.
-Πασπαλίζουμε κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 200C μέχρι να δημιουργηθεί κρούστα.

Καλή απόλαυση! 

Η συνταγή είναι από το foodaholics.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

Ο νέος «Μεγάλος Αδελφός» της ΕΥΠ που ακούει τα πάντα

Επιδοτήσεις ρεύματος – Εκτός η γκαρσονιέρα του φοιτητή, εντός η βίλα της Εκάλης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων