Μεγάλο ''φάουλ'' Μπάιντεν - Διορίζει ως πρέσβη στην Άγκυρα φιλότουρκο που δεν αναγνωρίζει την Αρμενική Γενοκτονία!

Επαναπροσέγγιση ΗΠΑ-Τουρκίας; - Καταδικάζει την επιλογή το αρμενικό λόμπι

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής (ANCA) υποστηρίζει τον ''εξονυχιστικό έλεγχο'' της Γερουσίας για τον αμφιλεγόμενο διορισμό του Προέδρου Μπάιντεν..

ως επόμενο Πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία, του πρώην νομοθέτη της Αριζόνα Τζεφ Φλέικ - μακροχρόνιου αρνητή της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία.

"Το μακρύ και επαίσχυντο ρεκόρ του Τζέφ Φλέικ στην άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία ρίχνει μια σκοτεινή σκιά στον διορισμό του", δήλωσε ο πρόεδρος της ANCA Ράφι Χαμπαριάν. «Ο Πρόεδρος Μπάιντεν - που ευθυγραμμίστηκε νωρίτερα φέτος με τη Γερουσία και το Σώμα στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων - στέλνει λάθος μήνυμα στην Άγκυρα. Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε καλύτερα — δίνοντας ουσία στην πολιτική μας για τη Γενοκτονία των Αρμενίων στέλνοντας στην Τουρκία έναν Πρέσβη, με το πνεύμα του Χένρι Μόργκενταου ή του Τζον Έβανς, με ένα ισχυρό δημόσιο ρεκόρ που απορρίπτει ειλικρινά τα ψέματα της Άγκυρας".   
Η κυβέρνηση του Μπάιντεν δεν έχει αποφύγει να ασκήσει κριτική στην Τουρκία για την καταστολή των φοιτητικών διαδηλώσεων, την απότομη απόσυρση από μια διεθνή σύμβαση για τη βία κατά των γυναικών και την αντισημητική ρητορική, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  
Παραμένουν επίσης βαθιές οι διαφωνίες σχετικά με την απόφαση της Τουρκίας για το 2019 να αγοράσει το ρωσικό πυραυλικό αμυντικό σύστημα S-400 και τις επακόλουθες κυρώσεις των ΗΠΑ, καθώς και τη συνεχιζόμενη στρατιωτική υποστήριξη της Ουάσινγκτον στους συριακούς κουρδικούς μαχητές που κατηγορεί η Άγκυρα για συνδέσεις με την τρομοκρατία. Παρά τις μεγάλες αυτές διαφορές, προκαλεί έκπληξη η συγκεκριμένη επιλογή για την κάλυψη μιας τόσο σημαντικής θέσης, η οποία περισσότερο θα ενθαρρύνει τον Ερντογάν και στέλνει ένα λάθος μήνυμα, λίγους μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων δια στόματος Μπάιντεν!

Ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και αργότερα της Γερουσίας των ΗΠΑ, ο Φλέικ αντιτάχθηκε σταθερά στις προσπάθειες του Κογκρέσου για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Το 2005, το 2007 και το 2010, ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο Φλέικ καταψήφισε μέτρα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων που εκκρεμούν ενώπιον της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Βουλής.

Το 2014, ο Φλέικ ήταν ένας από τους πέντε γερουσιαστές των ΗΠΑ που αντιτάχθηκε σε ψήφισμα αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων που προτάθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ από τον πρόεδρό της, Robert Menendez (D-NJ).

Τις επόμενες εβδομάδες, η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ θα εξετάσει τον διορισμό του Φλέικ. Η ANCA θα εργαστεί με διμερή τρόπο για να διασφαλίσει ότι η συνενοχή του Flake στην άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία να εξεταστεί προσεκτικά από μέλη αυτής της ισχυρής επιτροπής.          fonaklas.blogspot.com/2021/07/blog-post_9696.html#more


 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων