Μπουρδέτο.Ενα από τα γνωστότερα πιάτα της κερκυραϊκής κουζίνας

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

1,5 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (τόσο θέλει η παραδοσιακή συνταγή, γίνεται όμως και με λιγότερο)

1 κιλό ψάρια (σκορπιός, σφυρίδα, ροφός, σαλάχι – αν πάρουμε σφυρίδα, ροφό ή σαλάχι ζητάμε από τον ιχθυοπώλη μας να μας τα φιλετάρει. Διαφορετικά, τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Αν πάρουμε σκορπιό βάζουμε ολόκληρο το ψάρι αλλά προσέχουμε αφού ψηθεί να το καθαρίσουμε πολύ καλά από τα κόκαλα προτού το σερβίρουμε)

2 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα ή καγιέν

1 κουτ. γλυκού καυτερό κόκκινο πιπέρι (τσίλι)

1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί

½ κουτ. γλυκού αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια μεγάλη πλασωτέ κατσαρόλα ρίχνουμε ½ φλιτζ. τσαγιού λάδι και μαραίνουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά. Οσο πίνει το κρεμμύδι το λάδι, τόσο προσθέτουμε μέχρι να βάλουμε όλη την ποσότητα. Προσθέτουμε το σκόρδο και ψήνουμε για 1′-2′. Βάζουμε και τα πιπέρια και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγο να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό. Επειτα από 10 λεπτά περίπου, αφού λιώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ψάρι και το αλάτι. Ανακινούμε την κατσαρόλα και τη σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμε για 10′ αν το ψάρι είναι κομμένο σε φέτες ή 15′ αν έχουμε ένα ψάρι του ενός κιλού. Δεν πρέπει να στεγνώσουμε το ψάρι. Σερβίρουμε το ψάρι σκέτο, περιχυμένο με τη σάλτσα του.      www.tovima.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων