Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η αρνητική επιρροή του internet σε έφηβες.

Η ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου από τους εφήβους, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, συνετέλεσε στην αύξηση των περιστατικών φυγής από το σπίτι, όπως... δείχνουν τα στοιχεία.


 Το φαινόμενο αφορά, κυρίως σε κορίτσια 13 έως 17 χρόνων, μετά από διαδικτυακές γνωριμίες με άλλους εφήβους ή ενηλίκους.

Είναι ενδεικτικό ότι ενώ την τελευταία δεκαετία ενεργοποιήθηκε, κατά μέσο όρο, από «Το Χαμόγελο του παιδιού», η υπηρεσία Amber Alert 6 με 8 φορές ετησίως, το 2020 έγιναν 18 ενεργοποιήσεις.

Τα στοιχεία παρουσίασαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο σεμιναρίου ενημέρωσης για τις πρακτικές διαχείρισης περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων και ενηλίκων από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο συντονιστής επιχειρήσεων της οργάνωσης Κωνσταντίνος Καλφούντζος και ο ψυχολόγος και χειριστής κλήσεων στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, Αιμίλιος Παλάτος.

 «To lockdown είχε ως αποτέλεσμα κάποιες οικογένειες να βρουν ευκαιρία τα μέλη τους να έρθουν πιο κοντά και σε κάποιες άλλες να γιγαντωθούν τα προβλήματα. Επιπλέον, η αρνητική επιρροή του διαδικτύου, οδήγησε σε αύξηση των φυγών σε έφηβες» είπε ο κ. Καλφούντζος.

 Όπως εξήγησε, εξαιτίας και του γεγονότος ότι τα παιδιά ήταν πολλές ώρες στο διαδίκτυο και χωρίς γονικό έλεγχο, ήταν ευάλωτα και εκτεθειμένα.

«Συνεπώς, συνομιλούσαν με αγνώστους και πολλές φορές, έπεφταν και θύματα διαδικτυακής παρενόχλησης» πρόσθεσε.

»Η φυγή των εφήβων, σύμφωνα με τον ίδιο, γίνονταν, πολλές φορές, οργανωμένα όπως δύο κορίτσια που έφυγαν από το σπίτι τους στον Βόλο και βρέθηκαν μετά από λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη ή δύο έφηβες, μια από τη Θεσσαλονίκη και μία από την Αθήνα που γνωρίστηκαν διαδικτυακά και έφυγαν από τα σπίτια τους δίνοντας ραντεβού στην Κόρινθο.

 Ο κ.Πολάτος διευκρίνισε μάλιστα ότι οι εξαφανίσεις εφήβων το 2020 αφορούν σε έφηβους ελληνικής καταγωγής, κυρίως κορίτσια 13 έως 17 χρόνων, με ενδοοικογενειακά προβλήματα ενώ οι επαναλαμβανόμενες φυγές γίνονται κυρίως ομαδικά από δομές φιλοξενίας ανηλίκων.

 «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ένας γονιός όταν χάσει την επαφή με το παιδί, είναι να ψάξει πού του είπε ότι θα πάει και με ποιόν, αν το έχει ξανακάνει και να τηλεφωνήσει σε φίλους του. Γενικότερα όμως, πρέπει να κινηθεί άμεσα δηλώνοντας την εξαφάνισή του γιατί, σ΄αυτές τις περιπτώσεις, ο χρόνος είναι εχθρός» ξεκαθαρίζει ο κ.Καλφούντζος.

 Στατιστικά 2020 από «Το Χαμόγελο του παιδιού»

Σύμφωνα με στοιχεία για το 2020 που έδωσε ο Οργανισμός, έγιναν 10.421 κλήσεις στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, 101 παιδιά εξαφανίστηκαν και αναζητήθηκαν, 93 παιδιά εντοπίστηκαν, έγιναν 18 ενεργοποιήσεις του Amber Alert και 7 κινητοποιήσεις της ομάδας έρευνας και διάσωσης «Θανάσης Μακρής» για παιδιά και 5 κινητοποιήσεις για ενήλικες.

 Για 3 παιδιά ο Οργανισμός προχώρησε σε διακρατική συνεργασία, χειρίστηκε 25 αιτήματα για την αναζήτηση 50 ενηλίκων, εκ των οποίων οι 41 ενήλικες βρέθηκαν. Για 35 ενήλικες ενεργοποιήθηκε το Missing Alert.

 Το σεμινάριο ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου « INTERSYC II- Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των ΠαιδιώνII».

 

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Επιστρεπτέες προκαταβολές – Έρχεται ο λογαριασμός.Μέσω myAADE η ενημέρωση για ποσά επιστροφής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενημερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν λάβει Επιστρεπτέες Προκαταβολές για τα ποσά που οφείλουν και πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

σουφλέ σοκολάτας η πιο εύκολη συνταγή.

Υλικά: 125gr κουβερτούρα 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη 1 κουταλιά αλεύρι 1 κουταλιά κακάο 1 αυγό 1 πρέζα γαρίφαλο

ΗΠΑ – Για πρώτη φορά στον κόσμο γιατροί συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο νεφρό από χοίρο

Χειρουργοί στη Νέα Υόρκη συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο – για πρώτη φορά στον κόσμο – ένα νεφρό που είχε αναπτυχθεί στο σώμα ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου. Το όργανο λειτούργησε κανονικά, κάτι που ανοίγει πιθανώς το δρόμο για μια νέα πηγή οργάνων προς μεταμόσχευση προερχόμενων από ζώα.