Τα… αλλάζει η Γιαμαρέλλου – Δεν ξέρουμε καν αν ισχύει το τείχος ανοσίας για τον κοροναϊό

Για το τείχος ανοσίας αλλά και τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού μίλησε το Μέλος της Επιτροπής και παθολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου, προτρέποντας τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Για την επιδημιολογική εικόνα και ότι ακόμα δεν έχουμε επιστρέψει στην πλήρη δραστηριότητα του φθινοπώρου, η κ. Γιαμαρέλλου είπε πως «δεν ξέρουμε ακριβώς πού βρίσκεται η επιδημία αυτή τη στιγμή και σημαίνει ότι πρέπει να βιαστούμε να εμβολιαστούμε».

Αλλωστε, όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «αυτός ο ιός είναι ένας ιός ο οποίος για να πεις, ότι πετυχαίνω, πρέπει να καλύψεις πάνω από το 90% του πληθυσμού, δεν ισχύει για αυτόν η ανοσία αγέλης. Για αυτούς τους ιούς, ειδικά για αυτόν τον ιό, δεν ξέρουμε καν αν ισχύει το τείχος ανοσίας», αναφέροντας πως επιθυμητό είναι να γίνουν εμβολιασμοί σε όλο τον πληθυσμό.

«Πώς δεν θα εμφανιστεί μια μετάλλαξη, πιθανόν χειρότερη;»

«Αν θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτό το μαρτύριο, να εμβολιαστεί ο κόσμος. Και να καταλάβουμε κάτι που δεν έχει γίνει πολύ αντιληπτό: Πριν είχαμε το βρετανικό και λέγαμε ότι δεν μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Το στέλεχος τούτο όμως, φαίνεται ότι είναι χειρότερο διότι έχει διπλάσια μετάδοση και κάνει πιο βαριά νόσηση», εξήγησε.

Και προσέθεσε το εξής: «Ας πούμε ότι υπάρχει απαλλαγή από αυτό το στέλεχος. Πώς δεν θα εμφανιστεί μια μετάλλαξη, πιθανόν χειρότερη;», αναφέροντας πως τα εμβόλια που έχουμε, είναι δραστικά εναντίον της μετάλλαξης Mu. «Αν θέλουμε να μειωθεί ο κίνδυνος, να αυξηθεί ο εμβολιασμός».

Οσο για την τρίτη δόση και τα εμβόλια που δεν έχουν άλλες, είπε να μην γίνει μια «σπατάλη» εμβολίων με την αναμνηστική δόση ενώ επανέλαβε τα μέτρα ατομικής προστασίας όπως η μάσκα και οι αποστάσεις.

Μάλιστα, ερωτηθείσα για τον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη, είπε πως «είναι μια σωστή απόφαση, άργησε αλλά ήρθε. Και ισχύει για όλους που δεν έχουν εμβολιαστεί, να σκεφτούν ανάλογα».    www.in.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Η επισιτιστική κρίση είναι ήδη εδώ...

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια με ένα πενθήμερο γεμάτο «πράσινο» σινεμά.Από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

Αδιανόητο: Φοιτήτρια πήγε να καταγγείλει βιασμό, την έδιωξαν και κατέληξε... ξυλοκοπημένη και... κατηγορούμενη

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων