Ζυμαρικά με τόνο και μανιτάρια

Υλικά

  • 220 γρ. ζυμαρικά
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 450 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
  • 1 κ. σ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ. γλ. νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 μικρό λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • 2 μεγάλες χούφτες φρέσκο baby σπανάκι
  • 2 κονσέρβες τόνου, στραγγισμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι       

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά al dente και κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.
    Βήμα 2
    Εν τω μεταξύ, λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 6 με 8 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 2 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
    Βήμα 3
    Προσθέστε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τις νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριά και σοτάρετε για 2 λεπτά, ακόμη, ανακατεύοντας συχνά.
    Βήμα 4
    Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και 1/4 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών και ανακατέψτε καλά.
    Βήμα 5
    Ρίξτε στο τηγάνι το baby σπανάκι και τον τόνο σε κονσέρβα, καθώς και τα ζυμαρικά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται το σπανάκι.
    Βήμα 6
    Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και σερβίρετε γαρνίροντας με επιπλέον παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.                www.newsbeast.gr