Σαθρές συμμαχίες της κυβέρνησης

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποφάσισαν να δώσουν το φιλί της ζωής στην Τουρκία, ακριβώς τη στιγμή που η γειτονική χώρα βάδιζε με μεγάλη ταχύτητα στο χείλος του οικονομικού βαράθρου.

Η Τουρκία έχει λαμβάνειν επενδύσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ύψους περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια από τις κρισιμότερες καμπές της σύγχρονης ιστορίας της – την ώρα που ο καφές, η ζάχαρη και το λάδι διανέμονται στους πενόμενους Τούρκους με δελτίο!

Αυτή η εξέλιξη ασφαλώς δείχνει και πόσο κενές περιεχομένου ήταν οι μεγαλόστομες διακηρύξεις κρατικών αξιωματούχων και αξιοθρήνητων καθεστωτικών ΜΜΕ για τη… σπουδαία συμμαχία, ακόμα και αμυντικού χαρακτήρα, έναντι της Τουρκίας, την οποία κατόρθωσε να συνάψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Εδώ και καιρό, οι Ελληνες πολίτες ακούν στο ραδιόφωνο, παρακολουθούν στην τηλεόραση και διαβάζουν σε έντυπα και διαδικτυακά ΜΜΕ διάφορες πομφόλυγες ακόμα και για «αραβικό τόξο», που κατόρθωσε να δημιουργήσει η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το οποίο αποτελεί μια κίνηση ιδιοφυούς «περικύκλωσης» της Τουρκίας. Στην πράξη, όλη αυτή η φασαρία κατέληξε σε 10 ζεστά δισεκατομμύρια, που θα γλιτώσουν τον Ερντογάν από τα χειρότερα.

Οι επιτυχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εσωτερική και την εξωτερική πολιτική έχουν διάρκεια και αξιοπιστία όσο τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, τα οποία αναιρούνται ανά εβδομάδα. Οποιες συμφωνίες συνάπτει η κυβέρνηση δεν επισφραγίζονται με ουσιαστικές ρήτρες. Η πολιτική που ασκείται στέλνει το μήνυμα σε όλους ότι η Ελλάδα είναι… δεδομένη και, ως αναμενόμενο, οι χώρες που υποτίθεται ότι συμμαχούν μαζί μας δεν μας παίρνουν και τόσο πολύ στα σοβαρά – ποιος, άλλωστε, μπορεί να πάρει στα σοβαρά τέτοιου είδους ελαφριές αντιμετωπίσεις των διεθνών ζητημάτων και των προσώπων που εκπέμπουν διαρκώς την εικόνα του καλού, βολικού και πειθήνιου «παιδιού», και βασίζουν τις τύχες του λαού και της πατρίδας σε αόριστες και άνευ αντικρίσματος διαβεβαιώσεις ξένων παραγόντων;

Η εξωτερική πολιτική είναι πολύ σοβαρότερη και συνθετότερη υπόθεση απ’ όσο τη φαντάζονται ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ.     www.dimokratia.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί η Ελλάδα έχει τις ακριβότερες τιμές ενέργειας στην Ευρώπη...

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων