Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 1 κ. σ. φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και αλατοπιπερώστε τις χοιρινές μπριζόλες.Βήμα 2Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, το δεντρολίβανο και το σκόρδο και αφήστε στην άκρη.Βήμα 3Σε ένα τηγάνι που είναι ασφαλές για φούρνο, ζεστάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν, για 4 λεπτά, αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για 4 λεπτά ακόμα. Αλείψτε τις χοιρινές μπριζόλες γενναιόδωρα με το μείγμα βουτύρου και σκόρδου.Βήμα 4Βάλτε το τηγάνι στο φούρνο και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν καλά οι μπριζόλες, για περίπου 10-12 λεπτά. Σερβίρετε με περισσότερο βούτυρο σκόρδου. www.newsbeast.gr