Υλικά
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 8 φέτες μπέικον
- 1 κύβο βοδινού
- 85 γρ. μείγμα μπαχαρικών με φασκόμηλο και κρεμμύδι
Εκτέλεση
Βήμα 1Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ.Βήμα 2Ρίξτε το μείγμα μπαχαρικών σε ένα μπολ, θρυμματίστε τον κύβο και προσθέστε 300 ml βραστό νερό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη.Βήμα 3Χρησιμοποιήστε 6-7 φέτες μπέικον για να στρώσετε ως βάση με την μεγαλύτερη πλευρά προς τα κάτω στη φόρμα του κέικ και ψιλοκόψτε τις υπόλοιπες φέτες.Βήμα 4Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο μπέικον και τον κιμά στο μπολ με το μείγμα μπαχαρικών, προσθέστε πιπέρι και στη συνέχεια πιέστε τον κιμά στην φόρμα, τυλίξτε με το μπέικον και ψήστε για 40 λεπτά μέχρι να σφίξει.Βήμα 5Αφήστε λίγο να κρυώσει και κόψετε σε φέτες. www.newsbeast.gr