Πατατοκροκέτες με ζαμπόν...

Υλικά:

1 ½ kg πατάτες
4 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο
1 φλ. Παρμεζάνα, τριμμένη
2 κρόκους αυγών
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (λίγο για το αλεύρωμα)
Φρυγανιά τριμμένη (για το πανάρισμα)
1 αυγό, χτυπημένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι             

Διαδικασία:

Βράστε τις πατάτες με την φλούδα και καθαρίστε τις. Κάντε τις πουρέ και αφήστε τις στην άκρη για να κρυώσουν.

Προσθέστε τα τυριά, το μοσχοκάρυδο και τους κρόκους. Έπειτα προσθέστε το ζαμπόν και αλατοπιπερώστε.

Ζυμώστε με τα χέρια σας και πλάστε μπαλάκια σε σχήμα καρυδιού ή πλακέ. Βουτήξτε τα μπαλάκια στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.

Αφήστε τα σε μια πιατέλα, που έχετε στρώσει λαδόκολλα και βάλτε τα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Έπειτα τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι για μερικά λεπτά μέχρι να πάρουν μια χρυσοκίτρινη απόχρωση. Αφήστε τις σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν.                                 www.govastileto.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων