Πατατοκροκέτες με ζαμπόν...

Υλικά:

1 ½ kg πατάτες
4 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο
1 φλ. Παρμεζάνα, τριμμένη
2 κρόκους αυγών
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (λίγο για το αλεύρωμα)
Φρυγανιά τριμμένη (για το πανάρισμα)
1 αυγό, χτυπημένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι             

Διαδικασία:

Βράστε τις πατάτες με την φλούδα και καθαρίστε τις. Κάντε τις πουρέ και αφήστε τις στην άκρη για να κρυώσουν.

Προσθέστε τα τυριά, το μοσχοκάρυδο και τους κρόκους. Έπειτα προσθέστε το ζαμπόν και αλατοπιπερώστε.

Ζυμώστε με τα χέρια σας και πλάστε μπαλάκια σε σχήμα καρυδιού ή πλακέ. Βουτήξτε τα μπαλάκια στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.

Αφήστε τα σε μια πιατέλα, που έχετε στρώσει λαδόκολλα και βάλτε τα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Έπειτα τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι για μερικά λεπτά μέχρι να πάρουν μια χρυσοκίτρινη απόχρωση. Αφήστε τις σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν.                                 www.govastileto.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί η Ελλάδα έχει τις ακριβότερες τιμές ενέργειας στην Ευρώπη...

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων