Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανεκδιήγητη απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αναγκαστικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, αλλιώς θα τους επιβάλλεται «χαράτσι» 1.200 ευρώ κατά έτος που θα πηγαίνει σε «ειδικό ταμείο» για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Το μέτρο προκαλεί αντιδράσεις τόσο στους πολίτες, όσο και στον νομικό κόσμο με έγκριτους συνταγματολόγους να κάνουν λόγο για παράνομες τακτικές.

Ένας από τους συνταγματολόγους που αντιδρούν είναι ο κ. Γιώργος Κασιμάτης, ο οποίος μιλώντας σε ιστοσελίδα, σημείωσε πως το να υποχρεώνεις κάποιον να εμβολιαστεί είναι παράνομο και αντισυνταγματικό.

Ειδικότερα, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου υπογράμμισε πως ο εξαναγκασμός είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας γιατί παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο.

«Δεν επιτρέπεται να γίνονται παρεμβάσεις στο σώμα χωρίς συναίνεση. Παραβιάζονται όλες οι αρχές της δημοκρατίας. Όταν επιβάλλεται αναγκαστικά ένα μέτρο, καμία επέμβαση στο σώμα δεν γίνεται χωρίς συναίνεση.

Για να γίνει, θα πρέπει να είναι ευρύτατα διαδεδομένη λοιμώδης νόσος που θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και να ξέρουμε ακριβώς την επικινδυνότητά της».       fonaklas.blogspot.com