Έρχονται οι ξένοι...να ελέγξουν τη λογοκρισία στην Ελλάδα!

Αυτή την εβδομάδα φθάνει στην Αθήνα αντιπροσωπεία της «Ταχείας Επέμβασης για την ελευθερία των ΜΜΕ» (Media Freedom Rapid Response -MFRR), μιας ομπρέλας στην οποία ανήκουν επτά μεγάλες οργανώσεις δημοσιογράφων και χρηματοδοτείται από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ανάμεσα στις οργανώσεις είναι και η...

Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Στόχος της επίσκεψης είναι η «διερεύνηση και κατανόηση των πρόσφατων γεγονότων», όπως η επίθεση σε ρεπόρτερ, η αδικαιολόγητη καθυστέρηση εξιχνίασης της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, οι πιέσεις-παρεμβάσεις που δέχονται οι δημοσιογράφοι στις έρευνες επί του προσφυγικού, ο έλεγχος των ΜΜΕ με πρόσχημα τις «ψευδείς ειδήσεις» (αλλαγή του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα) και η ανυπαρξία πολυφωνίας στα ελληνικά μίντια. Σκοπός είναι η σύνταξη έκθεσης που θα αποτυπώνει την κατάντια όσον αφορά την ελευθερία της ενημέρωσης στη χώρα.


 
Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση στριμώχτηκε από αποκαλυπτικό δημοσίευμα των New York Times για τη βίαιη επαναπροώθηση περίπου 100 μεταναστών, ανάμεσα τους και ενός διερμηνέα της Frontex, γεγονός που συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο και το οποίο η Ευρωπαία Επίτροπος για τη Μετανάστευση, Ίλβα Γιόχανσον, επιβεβαίωσε, χαρακτηρίζοντάς το ως «σοβαρό ζήτημα». Η κυβέρνηση αρνήθηκε ως συνήθως τα γεγονότα, ενώ τα συστημικά κυρίαρχα ΜΜΕ –επίσης ως συνήθως– αγνόησαν το θέμα.

Στη Βουλή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που πολλαπλώς και εξαιρετικά πετυχημένα συνεργάζονται σε φορείς και συνδικάτα, τσακώνονται ως… κοκόρια για τη «λίστα Πέτσα», τη ροή των κονδυλίων επικοινωνίας, τον τρόπο χειραγώγησης Μέσων και δημοσιογράφων. Ο καβγάς τους αφορά τη γιγάντωση και τη διαχείριση της επικοινωνιακής πολιτικής και του ελέγχου στα μίντια, σε καμία περίπτωση δεν αφορά το καθεστώς πλήρους και ολοκληρωτικού ελέγχου και ποδηγέτησης της ενημέρωσης.

Η είδηση της επίσκεψης των διεθνών δημοσιογραφικών οργανώσεων, που μεταξύ άλλων ζήτησαν να έχουν συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ — η οποία συνδικαλιστικά σιωπά και αδιαφορεί για την κατάντια Μέσων και δημοσιογράφων — «θάφτηκε» και από τα συστημικά ΜΜΕ. Η σιωπή τους αποδεικνύει την ενοχή συμμετοχής στο καθεστώς ανελευθερίας που έχει επιβληθεί.

 Ματίνα Παπαχριστούδη

Πηγή: ΠΡΙΝ

info-war.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Εσείς γνωρίζετε τις βασικές ανάγκες ενός σκύλου...

Άρθρο κόλαφος του Hugo Dixon στο Reuters: Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Τουρκία εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ για να χτυπήσει την Ελλάδα

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Ποια αθλήματα παρατείνουν τη ζωή περισσότερο

Απόφαση σταθμός: Σύνταξη σε ασφαλισμένη με χρέη 86.000 ευρώ

Ποιος πλανήτης κυβερνά το ζώδιό σου και τι ρόλο παίζουν οι άλλοι πλανήτες στο ωροσκόπιό σου...

ζώδια Νέα Σελήνη στην Παρθένο στις 27 Αυγούστου

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων