Σπιτική βελουτέ σούπα με κάστανο για τις κρύες βραδιές του χειμώνα

Υλικά για 4 άτομα:

400 γραμμ. σελινόριζα

300 γραμμ.

κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα

1 κρεμμύδι σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

100 ml κρέμα βρόμης

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι         

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τη σελινόριζα και την κόβετε σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βάζετε τη σελινόριζα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνετε και τα κάστανα και τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για ακόμα 5 λεπτά. Ελέγχετε μήπως χρειαστεί λίγο νερό επιπλέον.

Σουρώνετε το φαγητό κρατώντας 8 κ.σ. από το ζωμό. Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μίξερ, προσθέτετε την κρέμα βρόμης, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ξανά έως ότου αποκτήσει η σούπα βελουτέ υφή.    www.govastileto.gr