Κουραμπιέδες

Υλικά

  • 600 γρ. βούτυρο
  • 1.200 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. αμύγδαλα
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 50 γρ. ρούμι μαύρο
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα      

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Τοποθετήστε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη σε ένα μίξερ και χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάτε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη)
    Βήμα 2
    Ψήστε τα αμύγδαλα στους 160 βαθμούς μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και κόψτε χοντρά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
    Βήμα 3
    Στο μείγμα με το βούτυρο ρίξτε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
    Βήμα 4
    Προσθέστε τα αμύγδαλα και το ρούμι και συνεχίστε το χτύπημα στο μίξερ για άλλα 10 λεπτά.
    Βήμα 5
    Πλάστε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλετε (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χριστουγεννιάτικα κουπάτ).
    Βήμα 6
    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15- 20 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσουν καλά και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.                                 www.newsbeast.gr