Υλικά
- 600 γρ. βούτυρο
- 1.200 γρ. αλεύρι
- 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. αμύγδαλα
- 1 πρέζα βανίλια
- 50 γρ. ρούμι μαύρο
- 220 γρ. ζάχαρη άχνη
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1Τοποθετήστε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη σε ένα μίξερ και χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάτε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη)Βήμα 2Ψήστε τα αμύγδαλα στους 160 βαθμούς μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και κόψτε χοντρά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.Βήμα 3Στο μείγμα με το βούτυρο ρίξτε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια συνεχίζοντας το ανακάτεμα.Βήμα 4Προσθέστε τα αμύγδαλα και το ρούμι και συνεχίστε το χτύπημα στο μίξερ για άλλα 10 λεπτά.Βήμα 5Πλάστε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλετε (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χριστουγεννιάτικα κουπάτ).Βήμα 6Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15- 20 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσουν καλά και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη. www.newsbeast.gr