Υλικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ρύζι για σούπα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 3 αυγά χτυπημένα
- Το χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Βήμα 1Καθαρίστε καλά το κοτόπουλο, πλύνετε και βάλτε να βράσει σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 45 λεπτά ως 1 ώρα, ξαφρίζοντας το λίπος από την κορυφή.Βήμα 2Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει. Προσθέστε το ρύζι και αλατοπιπερώστε τον ζωμό. Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.Βήμα 3Χτυπήστε τα αυγά με το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.Βήμα 4Μόλις γίνει το ρύζι κλείστε τη φωτιά και προσθέστε μια κουτάλα γεμάτη ζεστό ζωμό μέσα στα αυγά σιγά-σιγά για να μην κόψουν τα αυγά. Προσθέτετε σταδιακά περισσότερο ζωμό μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα των αυγών ξανά στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια κρεμώδης, θολή σούπα. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να αλατοπιπερώσετε ή να προσθέσετε περισσότερο λεμόνι.Βήμα 5Μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια κοτόπουλου στη σούπα πριν το σερβίρετε ή να σερβίρετε τη σούπα με αλατισμένο κοτόπουλο στο πλάι. https://www.newsbeast.gr