Τού... αρέσει η «Βόρεια Μακεδονία» του Μητσοτάκη!

Αν κάποιος εξ όσων βγήκαν στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό πίστεψε ότι τα κυρίαρχα συνθήματα για «ξεπούλημα της Μακεδονίας» εξέφραζαν και τα στελέχη της ΝΔ που έδιναν το «παρών» στα ίδια συλλαλητήρια, σίγουρα δεν αισθάνεται και πολύ καλά μετά την ομολογία του... πρωθυπουργού ότι... δεν έχει πρόβλημα με το όνομα της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

«Η κριτική μου στη συμφωνία δεν αφορούσε το όνομα, αφορούσε τη μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική εθνότητα. Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος και ότι αυτή τη συμφωνία εγώ δεν θα την ψήφιζα. Είμαι πολύ σαφής και πολύ ξεκάθαρος και πολύ ειλικρινής…», υπογράμμισε, μιλώντας στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω και στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός, «λειαίνοντας» κι άλλο την θέση του έναντι της Συμφωνίας. 

Πάντως, αυτό ουδόλως σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αλλάξει άποψη για την κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας με την γειτονική χώρα από την ελληνική Βουλή, καθώς γνωρίζει ότι υπάρχουν αρκετοί στη ΝΔ που το πρόβλημά τους με τις Πρέσπες δεν ήταν... τα «ψιλά γράμματα», αλλά το όνομα της «Μακεδονίας»...

matrix24.gr