«Η Φον ντερ Λάιεν πρέπει να αποκαλύψει τα SMS με την Pfizer»

Η Διαμεσολαβήτρια της Ε.Ε. Εμιλι Ο’ Ράϊκο επέπληξε την Κομισιόν για την απόκρυψη μηνυμάτων μεταξύ της προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Διευθύνοντος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά για τη σύναψη σύμβασης για την αγορά εμβολίων στην αρχή της πανδημίας.

Πρόκειται για «μια κακοδιοίκηση» τόνισε η Έμιλυ Ο'Ράιλι απευθυνόμενη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Η φον ντερ Λάιεν πρέπει να αποκαλύψει τα SMS με την Pfizer»,πρόσθεσε.     Η Επιτροπή είχε η απορρίψει αίτημα δημοσιογράφου για να δοθούν στη δημοσιότητα γραπτά μηνύματα μεταξύ της φον ντερ Λάιεν και του επικεφαλής του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer σχετικά με τα εμβόλια. Η Επιτροπή αιτιολόγησε τότε την άρνησή της υποστηρίζοντας ότι τα εν λόγω SMS δεν είχαν καταχωρηθεί.

Σύμφωνα με την Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια ωστόσο, η Επιτροπή δεν προσπάθησε καν να μάθει αν υπάρχουν καθόλου τα γραπτά μηνύματα. «Αυτό δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες για διαφάνεια. Εάν τα μηνύματα αφορούσαν δράση της ΕΕ, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως έγγραφα και η πρόσβαση σε αυτά είναι θεμελιώδες δικαίωμα» τόνισε η Εμιλι Ο’ Ράιλι.

Η Επιτροπή θα απαντήσει στην καταγγελία της Διαμεσολαβήτριας, δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής, αλλά απέρριψε την κριτική για το πώς αντιμετωπίστηκε το αίτημα του δημοσιογράφου.

naftemporiki.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κότσι στη γάστρα

Κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο

Φτιάξτε σπιτική μαγιονέζα εύκολα και γρήγορα

Αλλεργικές παθήσεις σχετίζονται με ψυχικές διαταραχές

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων