Ρωσική πρεσβεία κατά Τζέφρι Πάιατ: Κάποιοι θέλουν να μπλέξουν την Ελλάδα σε περιπέτειες

Έντονη ήταν η αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας για τα όσα διατύπωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα και πρώην πρέσβης στην Ουκρανία Τζέφρι Πάιατ.

Ο Τζέφρι Πάιατ αναφέρθηκε στην...

κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», κάτι που δεν άρεσε καθόλου στην ρωσική πρεσβεία.

Με ταυτόχρονη ανάρτησε twitter και Facebook η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα επισημαίνει πως «κάποιοι θέλουν να εμπλέξουν την Ελλάδα σε περιπέτειες, για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά τους για τον περιορισμό της Ρωσίας μέσω της δημιουργίας κρίσεων στα ρωσικά σύνορα».

Δηλώνουν ότι δήθεν «η Ουκρανία τήρησε τις δεσμεύσεις της υπό της Συμφωνίες του Μινσκ». Έχουν χάσει τελείως την επαφή τους με την πραγματικότητα.

Στις 31 Ιανουαρίου, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφάλειας της Ουκρανίας Α. Ντανίλοφ δήλωσε: «Η εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ θα σήμαινε την καταστροφή της χώρας». Ενώ και ο πρόεδρος Β. Ζελένσκι είχε πει ότι «οι Συμφωνίες του Μινσκ χρειάζονται όχι για την επίλυση της σύγκρουσης αλλά μόνο για τη διατήρηση των αντιρωσικών κυρώσεων», επισημαίνεται στην ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας.