Υλικά
- 1 κ. σ. ζάχαρη
- 1 κρόκο αβγού
- 75 γρ. παγωτό βανίλια
Εκτέλεση
Βήμα 1Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.Βήμα 2Τοποθετήστε το παγωτό στο φούρνο μικροκυμάτων για 30-40 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει. Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.Βήμα 3Προσθέστε τον κρόκο αβγού στο λιωμένο παγωτό και ανακατέψτε καλά.Βήμα 4Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα πήλινο σκεύος μέσα σε ταψί με νερό και ψήστε για 40-50 λεπτά.Βήμα 5Αφήστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου, καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.Βήμα 6Απομακρύνετε την κρεμ μπρουλέ από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν ρίξετε την ζάχαρη πάνω από την κρέμα.Βήμα 7Πασπαλίστε την κρέμα με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και λιώστε την με την βοήθεια ενός φλόγιστρου για τραγανή υφή. www.newsbeast.gr