Πανεύκολη κρεμ μπρουλέ

Υλικά

  • 1 κ. σ. ζάχαρη
  • 1 κρόκο αβγού
  • 75 γρ. παγωτό βανίλια     

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
    Βήμα 2
    Τοποθετήστε το παγωτό στο φούρνο μικροκυμάτων για 30-40 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει. Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.
    Βήμα 3
    Προσθέστε τον κρόκο αβγού στο λιωμένο παγωτό και ανακατέψτε καλά.
    Βήμα 4
    Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα πήλινο σκεύος μέσα σε ταψί με νερό και ψήστε για 40-50 λεπτά.
    Βήμα 5
    Αφήστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου, καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.
    Βήμα 6
    Απομακρύνετε την κρεμ μπρουλέ από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν ρίξετε την ζάχαρη πάνω από την κρέμα.
    Βήμα 7
    Πασπαλίστε την κρέμα με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και λιώστε την με την βοήθεια ενός φλόγιστρου για τραγανή υφή.                                                                                 www.newsbeast.gr