Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα», οι ιδιοκτήτες των σουβλατζίδικων της περιοχής συναντήθηκαν μετά το κλείσιμο και προχώρησαν σε μια λεκτική συμφωνία για την τιμή στο σουβλάκι, δίνοντας άρωμα… καρτέλ.
Μάλιστα, ο καθένας μπορούσε να προσθέσει ό,τι ήθελε στην «τιμή εκκίνησης», που θεσπίστηκε άτυπα, ανάλογα με τα έξοδα της επιχείρησης του. Έτσι, στο ένα μαγαζί το τυλιχτό κοστίζει 3.10 ευρώ, στο απέναντι 3.20 ευρώ και σε άλλα δύο 3,40 και 3,60 αντίστοιχα.
Σε άλλη πλατεία της Αττικής, δύο αντικριστά σουβλατζίδικα διαμόρφωσαν την τιμή στο τυλιχτό στα 3.20, ενώ μέχρι πρότινος στη μία επιχείρηση κόστιζε 2,80 και στην άλλη 2,20. Το ίδιο συνέβη και με τις τηγανητές πατάτες που στη μία περίπτωση η τιμή ανέβηκε στα 3 ευρώ από 2,80, ενώ στην άλλη στα 3,20 από 2,20. Στο χοιρινό καλαμάκι, η τιμή έφτασε στα 2 ευρώ από 1,80 για την μία επιχείρηση και για την άλλη στα 2 από 1,50.
Το ηλιέλαιο πήγε από 8 ευρώ στα 30, το ρεύμα ήρθε 1.800 ευρώ, τι να κάνουμε», λένε οι ιδιοκτήτες στο σουβλατζίδικο που έκανε και τη μεγαλύτερη αύξηση ενώ παράλληλα όλοι νιώθουν την ανάγκη να απολογηθούν σε όσους ζητάνε κατάλογο για το σπίτι.
«Έχουν αλλάξει οι τιμές, δεν είναι οι αναγραφόμενες, περιμένουμε τους νέους μας καταλόγους άμεσα, να, μπορείτε να τις δείτε εδώ στον πίνακα», λένε με ένα… ενοχικό ύφος.
Το ίδιο περίπου σκηνικό με τα… καρτέλ, επικρατεί και στην κατανάλωση καφέ, καθώς αποτελεί ένα από τα προϊόντα που επηρεάστηκε πάρα πολύ. Αν και η τιμή πώλησής του ποικίλλει ανά περιοχή, παρατηρείται ότι συγκλίνει εντός της ίδιας περιοχής.