Απόρρητη έκθεση του Πενταγώνου για UFO – Οι επαφές με εξωγήινους και οι συνέπειες στους ανθρώπους

Υπό το καθεστώς ανωνυμίας, στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ κάνουν λόγο για αποδείξεις ότι θεάσεις αγνώστης ταυτότητας αντικειμένων, των γνωστών UFO, έχουν επιφέρει προβλήματα υγείας, όπως εγκαύματα από ακτινοβολία,

παράλυση, ακόμη και εγκεφαλική βλάβη, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση από ένα μυστηριώδες πρόγραμμα του Πενταγώνου, που σταμάτησε το 2012.

Η μελέτη ταξινομεί διαφορετικούς τύπους συναντήσεων με άγνωστα αντικείμενα ή αντίληψης μεταφυσικών φαινομένων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν σε θεάσεις φαντασμάτων, γέτι ή πνευμάτων και άλλων που οδηγούν σε τραυματισμό, θάνατο.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, περιλαμβάνει επίσης περίληψη των επιπτώσεων που προκαλούνται από επαφές με UFO και συντάχθηκε από έναν ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό το 1996. Αναφέρεται σε απαγωγές, παραλύσεις, τραυματισμούς στα μάτια, ηλεκτροπληξία, ακόμη και… σεξουαλικές επαφές.

Η έκθεση με τα στοιχεία της χρονιάς για το 2010 συγκέντρωσε 42 περιπτώσεις από ιατρικούς φακέλους και 300 από «μη δημοσιευμένες» περιπτώσεις.

Το έγγραφο αποτελεί ένα μέρος από μία έκθεση 1.500 σελίδων του – πλέον – ανενεργού «Advanced Aviation Threat Identification Program» (AATIP), στοιχεία της οποίας κοινοποιήθηκαν στην εφημερίδα «The Sun» από την Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας.

«Έχουν αναφερθεί με ακρίβεια επαρκή περιστατικά και έχουν ληφθεί ιατρικά δεδομένα, ώστε να υποστηρίζεται η υπόθεση ότι ορισμένα προηγμένα συστήματα έχουν ήδη αναπτυχθεί και είναι μη σαφή ώστε να κατανοηθούν πλήρως από τις ΗΠΑ», αναφέρει η έκθεση.

Η μελέτη έχει τίτλο «Ανώμαλες οξείες και υποξείες επιδράσεις πεδίου σε ανθρώπινους και βιολογικούς ιστούς». Χρονολογείται στις 11 Μαρτίου 2010.

«Υπάρχουν διαβαθμισμένες πληροφορίες που είναι πολύ σχετικές με το αντικείμενο αυτής της μελέτης και μόνο ένα μικρό μέρος της διαβαθμισμένης βιβλιογραφίας έχει δημοσιευτεί», αναφέρει το έγγραφο.

Στην έκθεση επισυνάπτεται μια λίστα με τις φυσιολογικές επιδράσεις που βιώνουν όσοι έχουν έρθει σε επαφή με UFO ή UAP ή έχουν γίνει θεατές μεταφυσικών φαινομένων.

Η λίστα συντάχθηκε το 1996 από το Mutual UFO Network και καλύπτει τη χρονική περίοδο από το 1873 έως το 1994.

Μεταξύ των φαινομένων που αναφέρονται είναι φαινομενικές απαγωγές (129 αναφερόμενες περιπτώσεις), 77 ηλεκτρομαγνητικές επιδράσεις σε οχήματα, 75 περιστατικά με αντιληπτή απώλεια χρόνου, 41 περιπτώσεις που αφορούν εγκαύματα, 23 που αφορούν ηλεκτροπληξία, 18 προσκρούσεις πεδίου ισχύος και 5 σεξουαλικές επαφές.

Ο Luis Elizondo, ο οποίος ήταν επικεφαλής του προγράμματος του Πενταγώνου, το οποίο και κοστολογήθηκε στα 22 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρθηκε επώνυμα στο περιοδικό GQ για ορισμένες από αυτές τις επιπτώσεις σε μια συνέντευξη τον Νοέμβριο.

«Πρέπει να είμαι προσεκτικός, δεν μπορώ να μιλήσω πολύ συγκεκριμένα, αλλά μπορεί κανείς να φανταστεί ότι λαμβάνονται αναφορές τύπου, ένας πιλότος μας περιγράφει, ‘Λου, είναι πραγματικά περίεργο. Πετούσα και έφτασα κοντά σε αυτό το πράγμα και επέστρεψα σπίτι και ήταν σαν να έπαθα ηλιακό έγκαυμα. Ήμουν κόκκινος για τέσσερις ημέρες’», περιέγραψε  χαρακτηριστικά.