ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ 1η ΦΟΡΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΤΟ 1997 ΚΑΙ ΤΟ 2000 ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ 1944!


 Τις μέρες αυτές που το Βερολίνο κινείται για να μπλοκάρει ξανά την υποχρέωση της να αποζημιώσει τα θύματα του κατά τον Β.Παγκοσμιο Πολεμο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η εκδήλωση (Εσπερίδα) που διοργανώνει αυτο το Σάββατο (14/5) στο Διστομο ο Δήμος Διστόμου ,Αράχωβας, Αντικυρας με ομιλητές δύο Δικαστές που συμμετείχαν στις συνθέσεις των Δικαστηρίων που δικαίωσαν τα θύματα της Σφαγής του Διστόμου από τους Γερμανούς στις 10 Ιουνίου 1944.

Πρόκειται για την τ. Εφέτη ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΕΤΤΑ, εισηγητρια της ιστορικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς το 1997 και τον τ.Αρεοπαγιτη ΘΕΟΔΩΡΟ ΛΑΦΑΖΑΝΟ, μέλος της σύνθεσης του Αρείου Πάγου που εξέδωσε την επίσης ιστορική απόφαση του 2000.
Το θέμα της εσπερίδα ειναι:
"Διεκδίκηση Γερμανικών Αποζημιώσεων: 22 χρόνια μετά την έκδοση της απόφασης 11/2000 του Αρείου Πάγου για τα θύματα του Διστόμου".
Θα γίνει δε το ΣΑΒΒΑΤΟ 14 Μαϊου 2022 και ώρα 17:00 στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικολάου Διστόμου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δικηγορικό Σύλλογο Λιβαδειάς.
Αναλυτικά, για το ιστορικό, την πορεία και την εξέλιξη της υπόθεσης του Διστόμου θα μιλήσουν οι ακόλουθοι:
1. κ. Γιάννης Σταθάς, Δήμαρχος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας
2. κ. Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
3. κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, Δικηγόρος και Βουλευτής Βοιωτίας
4. κ. Λουκάς Παπαχρήστου, πρώην Δήμαρχος Διστόμου
5. κ. Βασίλειος Δαλαμάγκας, Δικηγόρος και Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Λιβαδειάς
6. κ. Αικατερίνη Σέττα, τ. Εφέτης, Μέλος της σύνθεσης του ΠΠΛιβαδειάς επί της απόφασης 137/1997 (πρόκειται για την ομαδική αγωγή κατά του γερμανικού δημοσίου στο Πρωτοδικείο Λιβαδειάς, όπου το δικαστήριο δικαίωσε σε πρώτο βαθμό τους ενάγοντες και επιδίκασε αποζημίωση για την ηθική ικανοποίησή τους).
7. κ. Θεόδωρος Λαφαζάνος, Μέλος της σύνθεσης του Αρείου Πάγου επί της απόφασης 11/2000 (όπου απορρίφθηκε η προσφυγή του γερμανικού δημοσίου από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου).
Προεδρεύων της Εσπερίδας ο Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Σφαγής Διστόμου Μιλτιάδης Σφουντούρης.
Η εσπερίδα, με αφορμή την συμπλήρωση των 22 χρόνων από την έκδοση της ιστορικής απόφασης του Αρείου Πάγου, εγκαινιάζει το πρόγραμμα των δράσεων που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 78 χρόνια από την Σφαγή του Διστόμου.

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

ζώδια Ερμής στην Παρθένο από 4 Αυγούστου

Με αξίωση για 1,80 στο πρόβειο οι διαβουλεύσεις κτηνοτρόφων

Πεθαίνοντας μόνοι στην Κυψέλη. Οχι, δεν αντέχεται αυτή η τραγωδία...

ΔΝΤ σε ΕΕ: Μετακυλίστε το κόστος στους πολίτες για να κάνουν οι ίδιοι εξοικονόμηση ενέργειας

Σπιτικό προφιτερόλ

Έφτιαξαν πάρκινγκ για αποσκευές στα Χανιά

Το ξέφρενο πάρτι ξανάρχισε...

Θεσσαλονίκη: Άνδρας παραβίασε Stop και στη συνέχεια… χαστούκισε γυναίκα στη μέση του δρόμου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων