Υλικά
- 225 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια
- 6 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
- 6 κρόκοι αυγών
- 2 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 6 ασπράδια αυγών
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
- 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βήμα 1Προθερμάνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ.Βήμα 2Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τη σοκολάτα και το βούτυρο. Λιώστε τη στον φούρνο μικροκυμάτων ανά 15 δευτερόλεπτα, ανακατέψτε συχνά και βεβαιωθείτε ότι η σοκολάτα δεν καίγεται, και στη συνέχεια αφήστε την στην άκρη να κρυώσει για λίγα λεπτά.Βήμα 3Προσθέστε τους κρόκους αυγών και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε να ενωθούν.Βήμα 4Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια σε υψηλή ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.Βήμα 5Ανακατέψτε απαλά το 1/4 του μείγματος από το ασπράδι στο μείγμα σοκολάτας και σιγά σιγά προσθέστε και το υπόλοιπο. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά.Βήμα 6Αδειάστε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήστε στο φούρνο για 45- 50 λεπτά ή μέχρι τα τοιχώματα του κέικ να ξεκολλήσουν απαλά από τη φόρμα.Βήμα 7Για τη σαντιγί πορτοκαλιού, χτυπήστε μαζί την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη άχνη.Βήμα 8Καλύψτε το κέικ με τη σαντιγί και γαρνίρετε με ξύσμα πορτοκαλιού. https://www.newsbeast.gr/