Ταραμοσαλάτα γλυκοπατάτας

ΥΛΙΚΑ (για 1 κιλό)

500 γρ. πορτοκαλί γλυκοπατάτες

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα

125 γρ. λευκός ταραμάς

Χυμός λεμονιού, κατά βούληση

250 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Τυλίγουμε τις γλυκοπατάτες με λαδόκολλα και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο. Τις ψήνουμε για περίπου μία ώρα, να μαλακώσουν αρκετά. Τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις ξετυλίγουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Τις χτυπάμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον ταραμά και χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε το χτύπημα και σταδιακά ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.