Ταραμοσαλάτα γλυκοπατάτας

ΥΛΙΚΑ (για 1 κιλό)

500 γρ. πορτοκαλί γλυκοπατάτες

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα

125 γρ. λευκός ταραμάς

Χυμός λεμονιού, κατά βούληση

250 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Τυλίγουμε τις γλυκοπατάτες με λαδόκολλα και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο. Τις ψήνουμε για περίπου μία ώρα, να μαλακώσουν αρκετά. Τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις ξετυλίγουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Τις χτυπάμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον ταραμά και χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε το χτύπημα και σταδιακά ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

ζώδια Ερμής στην Παρθένο από 4 Αυγούστου

Με αξίωση για 1,80 στο πρόβειο οι διαβουλεύσεις κτηνοτρόφων

Πεθαίνοντας μόνοι στην Κυψέλη. Οχι, δεν αντέχεται αυτή η τραγωδία...

ΔΝΤ σε ΕΕ: Μετακυλίστε το κόστος στους πολίτες για να κάνουν οι ίδιοι εξοικονόμηση ενέργειας

Σπιτικό προφιτερόλ

Έφτιαξαν πάρκινγκ για αποσκευές στα Χανιά

Το ξέφρενο πάρτι ξανάρχισε...

Θεσσαλονίκη: Άνδρας παραβίασε Stop και στη συνέχεια… χαστούκισε γυναίκα στη μέση του δρόμου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων