Υλικά
- 225 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
- 3/4 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για το σερβίρισμα
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή λιωμένες
- 1/2 φλ. τσαγιού νερό, συν περισσότερο αν χρειάζεται
- 1/4- 1/2 κ .γλ. νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Ακριβώς πριν τα σουρώσετε, κρατήστε ένα φλιτζάνι νερό.Βήμα 2Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά (συν μια καλή πρέζα νιφάδες τσίλι αν θέλετε) για 2- 3 λεπτά.Βήμα 3Στη συνέχεια, ανακατέψτε το τυρί κρέμα και περίπου 1/2 φλιτζάνι νερό από αυτό που βράσατε τα ζυμαρικά. Προσθέστε το λάδι, το τυρί κρέμα και το υπόλοιπο νερό ώστε να δημιουργηθεί μία κρεμώδης σάλτσα. Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά.Βήμα 4Σουρώστε και προσθέστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα, προσθέστε περισσότερο νερό αν χρειαστεί έτσι ώστε να έχετε μία λεία και κρεμώδη υφή στη σάλτσα.Βήμα 5Σερβίρετε αμέσως με λίγο ελαιόλαδο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (αν δεν χρησιμοποιήσετε νιφάδες τσίλι). www.newsbeast.gr