Πώς οι γάτες ωφελούν την υγεία μας...

Σύμφωνα με έρευνες η συμβίωση με τη γάτα προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας

Ποια είναι αυτά;

Η θετική επίδραση του γουργουρίσματος

Όπως τα ιαματικά νερά έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για τις

πονεμένες αρθρώσεις, το ίδιο συμβαίνει με το άκουσμα του γουργουρίσματος της γάτας σας που έχει δόνηση 20-140 HZ. Η γάτα σας είναι χαρούμενη όταν γουργουρίζει και αυτό πλημμυρίζει και εσάς χαρά!

Μείωση πιθανοτήτων να εμφανίσει ένα παιδί αλλεργίες

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, πριν λίγα χρόνια κυκλοφόρησε μία έρευνα, η οποία αποδεικνύει ότι όσα παιδιά είχαν από μικρή ηλικία στενή επαφή με γάτα (ή γενικά με κατοικίδιο) εμφάνιζαν χαμηλό κίνδυνο να εκδηλώσουν κάποια αλλεργία.           

Ποιοτικός ύπνος

Ιδιαίτερα οι γυναίκες έχουν απαντήσει θετικά στο αν προτιμούν να κοιμούνται με την γάτα τους αντί για τον σύντροφό τους! Ο ύπνος με το κατοικίδιο στις περισσότερες των περιπτώσεων λειτουργεί πολύ θεραπευτικά.

Αποβάλλει το άγχος

Η χαλάρωση στον καναπέ αγκαλιά με τη γάτα σας, μπορεί να σας πάρει στο λεπτό την κούραση της ημέρας και να σας γεμίσει ηρεμία. 

Μειώνει τις πιθανότητες να νοσήσετε από σοβαρές ασθένειες

Με δεδομένο ότι οι γάτες μειώνουν τα επίπεδα άγχους, μειώνουν αντίστοιχα και τις πιθανότητες καρδιαγγειακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να μειώσει αυτές τις πιθανότητες έως και 30%.                                                                   www.govastileto.gr