Υλικά
- 225 γρ. τραγανό ή λείο φυστικοβούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη, συν επιπλέον για τη διακόσμηση
- 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
- 1 κ. γλ. πάστα βανίλιας
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.Βήμα 2Χτυπήστε το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να γίνουν ένα λείο και κρεμώδες μείγμα -θα χρειαστούν περίπου 4 λεπτά με το χέρι ή 2 λεπτά αν χρησιμοποιήσετε μίξερ.Βήμα 3Προσθέστε το χτυπημένο αυγό και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Ρίξτε τη σόδα και το αλάτι, αν χρησιμοποιήσετε, και ανακατέψτε ξανά για 30 δευτερόλεπτα.Βήμα 4Πλάστε το μείγμα σε 12 μπάλες, η καθεμία περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού, και τοποθετήστε τις στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.Βήμα 5Βουτήξτε τη μύτη ενός πιρουνιού στη ζάχαρη και στη συνέχεια πιέστε τα μπισκότα σε σχήμα σταυρού.Βήμα 6Ψήστε για περίπου 9 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να αρχίσουν να γίνονται τραγανά (θα γίνουν τραγανά και θα σταθεροποιηθούν περισσότερο καθώς κρυώνουν).Βήμα 7Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά και, στη συνέχεια, μεταφέρετε τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. www.newsbeast.gr