Μπισκότα φυστικοβούτυρου χωρίς αλεύρι

Υλικά

  • 225 γρ. τραγανό ή λείο φυστικοβούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη, συν επιπλέον για τη διακόσμηση
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 κ. γλ. πάστα βανίλιας
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
  • Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
    Βήμα 2
    Χτυπήστε το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να γίνουν ένα λείο και κρεμώδες μείγμα -θα χρειαστούν περίπου 4 λεπτά με το χέρι ή 2 λεπτά αν χρησιμοποιήσετε μίξερ.
    Βήμα 3
    Προσθέστε το χτυπημένο αυγό και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Ρίξτε τη σόδα και το αλάτι, αν χρησιμοποιήσετε, και ανακατέψτε ξανά για 30 δευτερόλεπτα.
    Βήμα 4
    Πλάστε το μείγμα σε 12 μπάλες, η καθεμία περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού, και τοποθετήστε τις στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
    Βήμα 5
    Βουτήξτε τη μύτη ενός πιρουνιού στη ζάχαρη και στη συνέχεια πιέστε τα μπισκότα σε σχήμα σταυρού.
    Βήμα 6
    Ψήστε για περίπου 9 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να αρχίσουν να γίνονται τραγανά (θα γίνουν τραγανά και θα σταθεροποιηθούν περισσότερο καθώς κρυώνουν).
    Βήμα 7
    Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά και, στη συνέχεια, μεταφέρετε τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.                                                                www.newsbeast.gr