Κέικ μελιού


Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 1/4 κ. γλ. μπαχάρι
  • 1/4 κ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο (συν 1 1/2 κ. σ. για τη φόρμα)
  • 3/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού (από 1 πορτοκάλι)
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου                                      

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και προετοιμάστε μία φόρμα για κέικ αλείφοντάς την με βούτυρο.
    Βήμα 2
    Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο. Αφήστε τα στην άκρη.
    Βήμα 3
    Προσθέστε το βούτυρο και το μέλι σε ένα μίξερ βάσης ή στο μίξερ χειρός και ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν, περίπου 1 λεπτό.
    Βήμα 4
    Προσθέστε τα αυγά στο μείγμα βουτύρου και ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε ξανά.
    Βήμα 5
    Προσθέστε τα μισά από τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα ξηρά υλικά.
    Βήμα 6
    Αδειάστε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήστε μέχρι μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγει καθαρή, περίπου 35 λεπτά.
    Βήμα 7
    Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το αναποδογυρίσετε σε ένα πιάτο. Σερβίρετε ζεστό.
     
     www.newsbeast.gr