σουπιές σαγανάκι

1 κιλό σουπιές

4 κρεμμυδάκια φρέσκα

3 κουταλιές ούζο

4 ντομάτες

4 κουταλιές λάδι

1 κουταλιά βούτυρο

200 γραμμ. φέτα σε θρύμματα

100 γραμμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

λίγα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού

αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τις σουπιές, μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε. Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα. Τρίβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τις σουπιές, λίγο νερό, τον μαϊντανό, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις και σβήνουμε με το ούζο.

Αφήνουμε 5 λεπτά να βράσουν και μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη. Από πάνω ρίχνουμε φέτα και κεφαλοτύρι και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν και να ροδίσουν τα τυριά. Ρίχνουμε τα φύλλα του δυόσμου ή του βασιλικού και τα σερβίρουμε ζεστά.

www.efsyn.gr