HELLASTHIVA

Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Τσιζκέικ ψυγείου με μπισκότα

Υλικά:

300 γρ. μπισκότα Παπαδοπούλου
510 γρ. βούτυρο

75 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
335 γρ. ζάχαρη
560 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
7 αυγά
1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια
300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας (καλύτερα βύσσινο ή αγριοκέρασο, ή κεράσι)

Εκτέλεση:

1. Τρίβουμε τα μπισκότα, ώστε να γίνουν ψίχουλα ομοιόμορφα.

2. Προσθέτουμε 225 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους, τα 150 γρ. ζάχαρη και τα 75 γρ. αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη μάζα. Τότε απλώνουμε το μείγμα σε χαρτί ψησίματος: το μείγμα πρέπει να φτιάχνει βάση πάχους 3 χιλιοστών.

3. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά και μετά το τοποθετούμε σε ένα σκεύος μικρού βάθους.

Για την κρέμα:

1.Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το ανακατεύουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη, το τυρί, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να γίνει μια πηχτή ομοιόμορφη κρέμα. Όταν είναι έτοιμη την απλώνουμε πάνω από τη βάση.

2. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι η κρέμα να μην τρεμουλιάζει

3. Πριν το σερβίρισμα απλώνουμε τη μαρμελάδα από πάνω.http://www.govastileto.gr