κανταϊφι γεμιστο με σοκολατα.

Αυτό το κανταϊφι ήρθε για να παντρέψει την αγάπη μας για τα σιροπιαστά γλυκά του ταψιού και την μανία για τη σοκολάτα. Κάθε μπουκιά σε διακτινίζει πότε στην μυστηριώδη ανατολή και πότε στα υψίπεδα της Ελβετίας! Σοκολάτα, καυτερό πιπέρι,
αποξηραμένα κράνια (και όχι κράνπμερι) και όλο αυτό τυλιγμένο σε απολαυστικό φύλλο και ψημένο σε καλό αρωματικό βούτυρο. Α, ξέχασα… και τέλος το βάπτισμα της απόλαυσης σε ένα σιρόπι με άρωμα πορτοκαλιού και γαρίφαλου.

Υλικά για 10-12 κομμάτια

  • 200 γρ. κανταΐφι
  • 100 γρ. σοκολάτα 70%
  • 50 γρ. κράνια αποξηραμένα
  • 2 κ.σ. σουσάμι ξανθό
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 κ.γ. καυτερό πιπέρι καγιέν
  • Για το σιρόπι: 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη

Προετοιμασία

  1. Άνοιξε το κανταΐφι καλά και μοίρασε σε 10-12 κομμάτια. Δούλευε ένα, ένα τα κομμάτια. Άπλωσε σε μια λωρίδα με πάχος τέσσερα δάχτυλα και μήκος 20 εκ. περίπου το φύλλο.
  2. Στη μία άκρη σπάσε 1 κομμάτι σοκολάτας (φρόντισε να τη μοιράσεις σε 10-12 ίσα μέρη) σε κομματάκια και ρίξε μερικά κράνια. Πασπάλισε με πιπέρι και σουσάμι. Τύλιξε σφιχτέ σε ρολάκι και βάλε σε αλουμινένιο ταψί.
  3. Αφού τα τυλίξεις όλα, βάλε στο φούρνο στους 180oC για 40-50′ λεπτά της ώρα να πάρουν χρώμα.
  4. Στο μεταξύ ετοίμασε το σιρόπι. Βάλε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, ανακάτεψε να λιώσει η ζάχαρη και άφησε να πάρει βράση. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, κλείσε το μάτι και άφησε το σιρόπι στη φωτιά.
  5. Βγάλε το ταψί από το φούρνο και σιρόπιασε αμέσως με το καυτό σιρόπι. cookleit.wordpress.com