Χταπόδι με γίγαντες

1 χταπόδι

⚫ 300 γραμμ. γίγαντες

⚫ 1 κρεμμύδι

⚫ 2 σκελίδες σκόρδο

⚫ 1 ξύλο κανέλας

⚫ 1 φύλλο δάφνης

⚫ 4 φλιτζάνια κόκκινο κρασί

⚫ 1 φλιτζάνι λάδι

⚫ 3 ντομάτες, τριμμένες

⚫ 1 κουταλιά πελτέ

⚫ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το 1/2 φλιτζάνι λάδι και ρίχνουμε το χταπόδι, κομμένο σε κομμάτια. Το μαγειρεύουμε, σε μέτρια φωτιά, για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την κανέλα, τη δάφνη και 3 φλιτζάνια κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Συγχρόνως σε κατσαρόλα με αρκετό νερό, βράζουμε τους γίγαντες (που τους έχουμε βάλει στο νερό από το προηγούμενο βράδυ). Τους βάζουμε σε βαθύ ταψί, μαζί με το χταπόδι και τη σάλτσα του. Ρίχνουμε από πάνω τις ντομάτες, 1 φλιτζάνι κρασί που μέσα του έχουμε ανακατέψει τον πελτέ, 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν οι γίγαντες, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, περίπου 30-40 λεπτά.

www.efsyn.gr