ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΜΥ Επιδείνωση του καιρού: Κρύο, καταιγίδες και χιόνια

Ισχυρές βορχές, καταιγίδες και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά της
ηπειρωτικής χώρας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, που θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση σήμερα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ.
Ειδικότερα, σήμερα βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες θα συνοδεύονται από τοπικά θυελλώδεις ανέμους προβλέπονται από τις πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν κυρίως την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου από τα 400 μετρά) της δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και της Μακεδονίας.
Αύριο Τέταρτη (29-01-2014) από τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα σταδιακά θα ασθενήσουν. Μέχρι τις μεσημεριανές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας καθώς και πιο πεδινές περιοχές της Θράκης.
Κρύο στη Μακεδονία
Τσουχτερό κρύο επικρατεί σε κεντρική και δυτική Μακεδονία. Στον ένα βαθμό Κελσίου είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στη Βέροια, αλλά και στην πόλη των Σερρών, με συννεφιά και βροχή.
Ανοιχτά είναι τα χιονοδρομικά κέντρα στο Σέλι, αλλά και στα 3-5 Πηγάδια, ενώ η πρόσβαση των οχημάτων γίνεται χωρίς αλυσίδες.

Στους -2 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Έδεσσα, στη Φλώρινα, αλλά και στα Γρεβενά.
Κανονικά λειτουργούν τα χιονοδρομικά κέντρα στο Καϊμακτσαλάν, αλλά και στη Βασιλίτσα. Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο πρώτο, από την Κερασιά και τον Άγιο Αθανάσιο.

Βροχερός είναι ο καιρός στον Πολύγυρο, με τη θερμοκρασία στους 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ στους 5 βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στην Κατερίνη, με βροχερό καιρό.

Παγετός επικρατεί τις πρωινές ώρες, σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ απαιτείται η προσοχή των οδηγών.http://www.imerisia.gr