Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΚΕ: ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ...

Το ΚΚΕ σε νέο τετρασέλιδο φυλλάδιο που κυκλοφόρησε για το ασφαλιστικό, καλεί τον λαό "να
ορθώσει ...
το ανάστημά του και να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στον πόλεμο που του έχουν κηρύξει" και τονίζει πως "δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλο χαμένο χρόνο, αυταπάτες και απογοητεύσεις".

Υπογραμμίζει πως "το νέο έγκλημα στο Ασφαλιστικό μας αφορά όλους" και συγκεκριμένα αναφέρει ότι το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει:

-Μείωση των συντάξεων, μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού τους και της μείωσης των επικουρικών. Οι μειώσεις αφορούν νέους και παλαιούς συνταξιούχους, αφού η «προσωπική διαφορά» που θα καταβάλλεται στους παλαιούς συνταξιούχους θα μπορεί να μειωθεί ανά πάσα στιγμή και θα δίνεται το πολύ μέχρι το 2018.

-Καθιέρωση εθνικής σύνταξης πείνας 384 ευρώ. Πρόκειται για προνοιακό επίδομα, που μόνο αυτό θα εγγυάται το κράτος και θα μπορεί να μειώνεται με την επιβολή πρόσθετων κριτηρίων (εισόδημα, πορεία της οικονομίας κλπ.), όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

-Αύξηση των ορίων ηλικίας για όλους, άνδρες και γυναίκες, στα 67 χρόνια, για πλήρη σύνταξη εθνική και αναλογική, με τάση παραπέρα αύξησης.

-Μείωση των μισθών, μέσω της αύξησης εισφορών των εργαζομένων.

-Κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για αγρότες και επαγγελματίες. Οι μειώσεις, που διαφημίζει η κυβέρνηση για ορισμένες κατηγορίες, θα είναι κενό γράμμα, αφού η πλειοψηφία αυτών των επαγγελματιών είναι ήδη πνιγμένη στα χρέη και τα χαράτσια, χωρίς καμιά δυνατότητα αποπληρωμής, ενώ αυτές οι εισφορές θα αντιστοιχούν σε ακόμη χαμηλότερες συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

-Αύξηση των εισφορών των εργαζομένων και για τις επικουρικές συντάξεις.

-Νέες ενοποιήσεις Ταμείων, με στόχο τη συρρίκνωση των παροχών Υγείας και Πρόνοιας και την εξομοίωση προς τα κάτω.

-Κατάργηση του ΕΚΑΣ και εξαΰλωση των εφάπαξ που απέμειναν.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση επεκτείνει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και τα αντεργατικά μέτρα, και προσθέτει ότι υλοποιείται ο διακαής πόθος της πλουτοκρατίας για ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, ενώ δημιουργείται, σήμερα, το πλαίσιο για την οριστική απεμπλοκή του Κράτους από τις ευθύνες του στην Ασφάλιση.

"Στόχος να γίνει ακόμη πιο φτηνή για το κεφάλαιο η εργατική δύναμη, να δώσει πιο γρήγορα και περισσότερο κέρδος" υπογραμμίζει το ΚΚΕ συμπεριλαμβάνοντας στους στόχους και την ενίσχυση της δράσης των μεγαλεμπόρων Υγείας και των ασφαλιστικών εταιρειών.

"Γι' αυτό και ο ΣΕΒ, οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις έσπευσαν να στηρίξουν το σχέδιο της κυβέρνησης. Γι' αυτό η κυβέρνηση κατέθεσε ταυτόχρονα νομοσχέδιο για την επέκταση της ιδιωτικής ασφάλισης, με βάση τις οδηγίες της ΕΕ" αναφέρεται στο κείμενο.

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι παρά τα λεγόμενα της κυβέρνησης περί αποκατάστασης των απωλειών με την επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη, τα νέα μέτρα θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και στην φάση της όποιας ανάκαμψης που και αυτή είναι αβέβαιη με βάση την πορεία της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας.

Υπενθυμίζει οτι τα ίδια μέτρα παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και αποτελούν κατευθύνσεις από τις αρχές της δεκαετίες του ‘90.

Αναφορικά με αυτούς που επικαλούνται την βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού, τονίζει πως "κρύβουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει διπλά και τρίδιπλα για το ασφαλιστικό, με τη δουλειά τους, τις εισφορές τους, τη δυσβάσταχτη φορολογία".

"Πάνω από 100 δισ. ευρώ είναι οι οφειλές κράτους και εργοδοσίας προς τα Ταμεία, οι ζημιές από το «τζογάρισμα» των αποθεματικών στο χρηματιστήριο, το «κούρεμα» του PSI κλπ. Με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τα Ταμεία έχασαν μέχρι 1,5 δισ. Ευρώ" προσθέτει το ΚΚΕ.

Αναφέρει πως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, ασκούν ψευδεπίγραφη αντιπολίτευση και ενισχύουν ουσιαστικά την προσπάθεια της κυβέρνησης, προσθέτοντας "ΠΑΣΟΚ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ διεκδικούν συμμετοχή σε μια νέα κυβέρνηση, για να υπάρχει ένα πιο ισχυρό κυβερνητικό μπλοκ, που θα εφαρμόσει πιο γρήγορα τα αντιλαϊκά μέτρα", ενώ η Χρυσή Αυγή "παρά τη φραστική καταγγελία των μέτρων, στην πράξη αποδεικνύεται γνήσιος στυλοβάτης του συστήματος, της πλουτοκρατίας."

Το ΚΚΕ καλεί σε αγώνα για την ανασύνταξη του ταξικού εργατικού κινήματος, σε ισχυροποίηση της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας "με τη σημερινή πρώτη μορφή της ως ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ, ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια και το καπιταλιστικό σύστημα" σε οργάνωση του αγώνα για την διεκδίκηση των απωλειών στα χρόνια της κρίσης, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και σε πάλη για:

Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αύξηση των συντάξεων με αποκατάσταση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων, της 13ης και 14ης σύνταξης. Αποκατάσταση των παροχών στα επίπεδα του 2009.

Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. 55 και 50 αντίστοιχα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4050 ημέρες ασφάλισης. Με 9000 ένσημα ή 30 χρόνια δουλειάς να μπορεί να συνταξιοδοτείται ο εργαζόμενος ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας.

Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία. Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών.

Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».

Να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και της κρατικής χρηματοδότησης.

Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας. Που θα χρηματοδοτείται πλήρως και αποκλειστικά από το κράτος. 'Αμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.

Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Καμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ, ένταξη νέων επαγγελμάτων.

Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει επίσης ότι αυτά τα δικαιώματα ήταν αυτονόητα εκεί που στο επίκεντρο ήταν οι ανάγκες των εργαζομένων και όχι του κεφαλαίου και πως αυτά, μεταξύ άλλων ήταν οι μεγάλες κατακτήσεις των λαών στις σοσιαλιστικές χώρες.

Υπογραμμίζοντας οτι το πραγματικό δίλημμα είναι " Συναίνεση και ανοχή στην σφαγή ή οργάνωση της πάλης για την ανατροπή", το ΚΚΕ επισημαίνει ότι "ο καθημερινός αγώνας για τα οξυμένα προβλήματα του λαού πρέπει να συμβάλλει στη συγκέντρωση δυνάμεων, με στόχο την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας", καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό στον δρόμο της ανατροπής και καταλήγει τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι "μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, αρκεί οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, με εργατική-λαϊκή εξουσία, αξιοποίηση του κεντρικού σχεδιασμού, συμμετοχή των εργαζομένων στην οργάνωση-διεύθυνση της κοινωνικής παραγωγής, αποδέσμευση από την ΕΕ και όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, μονομερή διαγραφή του χρέους." http://fimotro.blogspot.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Στο φως οινοποιείο ηλικίας 1.500 ετών

Το οινοποιείο 1.500 ετών που βρέθηκε στο Ισραήλ, ήταν μια επιχείρηση βιομηχανικής κλίμακας που παρήγαγε μισό εκατομμύριο γαλόνια ετησίως, για τους πότες της Μεσογείου. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους της Αρχής Αρχαιοτήτων του Ισραήλ, έφτιαχνε μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Μεσογείου της βυζαντινής εποχής.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Επιστρεπτέες προκαταβολές – Έρχεται ο λογαριασμός.Μέσω myAADE η ενημέρωση για ποσά επιστροφής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενημερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν λάβει Επιστρεπτέες Προκαταβολές για τα ποσά που οφείλουν και πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

σουφλέ σοκολάτας η πιο εύκολη συνταγή.

Υλικά: 125gr κουβερτούρα 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη 1 κουταλιά αλεύρι 1 κουταλιά κακάο 1 αυγό 1 πρέζα γαρίφαλο