Αγκίστρι, απόδραση μια ανάσα από την Αθήνα

Σχεδόν μια ώρα από τον Πειραιά και σε απόσταση αναπνοής από την Αίγινα βρίσκεται το πευκόφυτο αυτό τουριστικό νησί που αποτελεί ιδανικό προορισμό για όποιον θέλει
να κάνει μια σύντομη απόδραση από την πρωτεύουσα.
Το Αγκίστρι βρίσκεται στην καρδιά του Σαρωνικού και αποτελεί έναν μικρό παράδεισο κοντά στην Αθήνα με πλούσια βλάστηση και καταγάλανα νερά όπου το κολύμπι αποτελεί μοναδική εμπειρία. Ο λαμπερός ήλιος, τα καθαρά νερά και οι σκιερές γωνιές αποτελούν έναν ιδανικό συνδυασμό για όσους θέλουν να ξεφύγουν έστω για ένα σαββατοκύριακο. Επιπλέον στο Αγκίστρι ο επισκέπτης θα βρει αφενός την ηρεμία και τη γαλήνη που αναζητά αλλά ταυτόχρονα μπορεί να απολαύσει μια έντονη νυχτερινή ζωή.
Το νησί αποτελεί ιδιαίτερα ανεπτυγμένο τουριστικό προορισμό πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέπτες θα βρουν από παραδοσιακούς ξενώνες και ξενοδοχεία μέχρι προσεγμένα εστιατόρια για φρέσκο ψάρι και τουριστικά καταστήματα για τις αγορές τους. Στο Αγκίστρι θα βρει κανείς ο,τι χρειάζεται για να περάσει από ένα χαλαρό σαββατοκύριακο μέχρι περισσότερες μέρες διακοπών.
Συνήθως οι επισκέπτες του νησιού όταν περάσουν μερικές μέρες εκεί για πρώτη φορά, δένονται με το Αγκίστρι και αποκτούν μια ιδιαίτερη σχέση μαζί του και έτσι γίνονται μόνιμοι καλοκαιρινοί «θαμώνες». Σε αυτό συμβάλλει σίγουρα η κοντινή του απόσταση από την Αθήνα, ενώ βέβαια η φυσική ομορφιά, οι κρυστάλλινες παραλίες, η γαλήνη και οι φιλόξενοι κάτοικοι που είναι πάντα πρόθυμοι αποτελούν ισχυρά κίνητρα.
Σκάλα, Μεγαλοχώρι και Δραγωνέρα είναι μερικές από τις παραλίες που γοητεύουν τους επισκέπτες και αξίζει να γνωρίσετε κανονίζοντας ένα ταξίδι στο Αγκίστρι. Η Σκάλα είναι αμμουδερή παραλία στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού και εκεί θα βρει κανείς επίσης ταβέρνες για φρέσκο ψάρι ενώ η Δραγωνέρα αποτελεί μια παραλία μέσα στα πεύκα στη δυτική πλευρά του νησιού και έχει βότσαλα. Αποτελεί σίγουρα επιλογή για όσους ψάχνουν παρθένα ομορφιά. Το σίγουρο είναι ότι είτε κάποιος επισκεφτεί το νησί για λίγες ή πολλές μέρες θα του αφήσει μια όμορφη ανάμνηση και θα θέλει να επιστρέψει.
Agistri2 Agistri3 Agistri4
http://www.newsbeast.gr