Δημοσκόπηση: Μεγάλη διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Εκπληξη από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Πρώτη στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία η οποία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 8 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για
λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 25,5%, έναντι του 17,5% που προσελκύει η Κουμουνδούρου, ενώ τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, που ανέβασε τα ποσοστά της στο 7%. Τέταρτο έρχεται το ΚΚΕ με 5,5% και ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% και Ένωση Κεντρώων με 4%.
Εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» παραμένουν, όπως και στην προηγούμενη δημοσκόπηση, ΑΝΕΛ και Ποτάμι, που συγκεντρώνουν αμφότερα 2%.
Περισσότεροι από τους μισούς (54%) προβλέπουν πως η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.
Σε ό,τι αφορά την πορεία της χώρας, το 80,5% των Ελλήνων πιστεύει πως τα πράγματα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση και ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να βγάλει την χώρα από το μνημόνιο ακόμη κι αν εξαντλήσει την τετραετία.
Δημοσκόπηση: Μεγάλη διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Εκπληξη από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, το ίδιο κλίμα επικρατεί και στην δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ, αφού 7 στους 10 ψηφοφόρους της αριστερής παράταξης δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση που εξέλεξαν. Ωστόσο το 44% προτιμά η συγκυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία ενώ, στον αντίποδα, το 41% επιθυμεί την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
 
Διαπραγματεύσεις
Για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι διαβουλεύσεις καθυστέρησαν με αρνητικές επιπτώσεις για την χώρα και το 41% εκτιμά ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο τελευταίο Eurogroup είναι αρνητικές για την Ελλάδα.
Απαισιοδοξία επικρατεί και σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, αφού το 74% προβλέπει ότι η κατάσταση των νοικοκυριών θα χειροτερεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες. http://www.imerisia.gr/