Βοϊδοκοιλιά, μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου

Αποτελεί μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδας και όχι άδικα. Ο λόγος για τη Βοϊδοκοιλιά, την φημισμένη και εντυπωσιακή παραλία της Μεσσηνίας η οποία είναι διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της.

Η ίδια η παραλία αλλά και η ευρύτερη περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Λευκή άμμος σε μια μεγάλη έκταση απλωμένη απ’ άκρη σε άκρη σε έναν κολπίσκο μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Η Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Μεσσηνίας, κοντά στην Πύλο και εντυπωσιάζει με το σχήμα της, τη χρυσαφένια αμμουδιά και τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά της. Εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων ενώ στο νότιο άκρο της Βοϊδοκοιλιάς αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλου.
Γύρω από τον κόλπο υπάρχει χαμηλή βλάστηση και η πρόσβαση στην παραλία γίνεται από διάφορους δρόμους. Θεωρείται ότι η παραλία αντιστοιχεί στην παραλία Βουφράδα στην οποία σύμφωνα με την Οδύσσεια, έφτασε το πλοίο του Τηλέμαχου κατά την άφιξή του στην Πελοπόννησο, με σκοπό να συναντήσει τον Νέστορα και τον Μενέλαο. Στη νότια πλευρά επιπλέον της παραλίας βρίσκονται τα ερείπια του Μεσαιωνικού κάστρου που κατασκευάστηκε από τους Φράγκους της Πελοποννήσου τον 13ο αιώνα.
Οι επισκέπτες της Βοϊδοκοιλιάς ενθουσιάζονται τόσο με την θέα και το μοναδικής ομορφιάς τοπίο ώστε πολλοί είναι εκείνοι που αυτόματα την βάζουν στην κορυφή των προτιμήσεών τους. Εκτός πάντως από την Βοϊδοκοιλιά, ολόκληρη η περιοχή ενδείκνυται για εξερεύνηση και για κολύμπι σε παρθένες παραλίες.
Ο υγροβιότοπος της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας αποτελεί επιπλέον έναν παράδεισο για την χλωρίδα και την πανίδα. Στη Δυτική Μεσσηνία θα βρείτε όλων των ειδών τα καταλύματα για να περάσετε μερικές μέρες χαλάρωσης ενώ οι κάτοικοι θα σας δώσουν χρήσιμες πληροφορίες για τα κρυμμένα μυστικά της περιοχής.
VOIDOKILIA1 VOIDOKILIA2 VOIDOKILIA4 VOIDOKILIA3http://www.newsbeast.gr