Σαρακήνικο, η «σεληνιακή» παραλία της Μήλου

Αποτελεί αδιαμφισβήτητα όχι μόνο μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Μήλου, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας και η σπάνια ομορφιά της, εξηγεί το γιατί.
Φτάνοντας κανείς στην παραλία
Σαρακήνικο θα δει ότι υπάρχει απουσία βλάστησης η οποία αντικαθίσταται βέβαια από ηφαιστειογενή βράχια λευκού χρώματος που μαγεύουν τους επισκέπτες. Το κολύμπι εκεί αποτελεί μια μοναδική εμπειρία σε καταγάλανα νερά, κυρίως για όσους αγαπούν τα βράχια κι όχι τις οργανωμένες παραλίες, καθώς το Σαρακήνικο δεν είναι μία από αυτές. Οι λευκοί βράχοι στην παραλία δημιουργήθηκαν με την επαναλαμβανόμενη εναπόθεση στρώσεων υλικού, ενώ μέσα τους έχουν βρεθεί απολιθώματα.
Το Σαρακήνικο που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού λέγεται ότι πήρε το όνομά του από τους Σαρακηνούς Πειρατές που το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο. Έχει θέα στη Σίφνο και στην Κίμωλο, ενώ όταν δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι το μπάνιο στα κρυστάλλινα μένει αξέχαστο στον επισκέπτη.
Η παραλία απέχει 5 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού, την Πλάκα, και η εικόνα με τα ηφαιστειογενή διαβρωμένα βράχια που διεισδύουν στη θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές είναι κάτι που δεν συναντά κανείς συχνά. Αν σας αρέσει η παρατήρηση του βυθού, το Σαρακήνικο είναι ιδανικό και αξίζει να πάρετε μαζί σας εξοπλισμό για να τον εξερευνήσετε, ενώ εκτός από το κολύμπι ειδυλλιακά είναι και τα βράδια στο σημείο και ιδιαίτερα τις νύχτες με πανσέληνο.
Εκτός από το Σαρακήνικο, η Μήλος είναι ολόκληρη ένα γεωλογικό μουσείο καθώς οι ηφαιστειακοί βράχοι καλύπτουν τη μεγαλύτερη έκταση του νησιού. Στο νησί υπάρχουν επίσης δύο σβηστά ηφαίστεια, το ηφαίστειο της Φυριπλάκας και το ηφαίστειο του Tράχηλα βόρεια-βορειοδυτικά, ηφαίστεια στα οποία οφείλεται μεγάλο μέρος της εικόνας που έχει σήμερα το νησί. Οι εντυπωσιακοί γεωλογικοί σχηματισμοί κάνουν τη Μήλο να ξεχωρίζει και γι' αυτό αποτελεί αγαπημένο προορισμό χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο. sarakiniko1 sarakiniko2 sarakiniko4 sarakiniko5http://www.newsbeast.gr