Ταξίδι στη γοητευτική Άνδρο

Μετά τη Νάξο, η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και αποτελεί αγαπημένο και κοντινό προορισμό από την Αθήνα.

Πανέμορφες παραλίες, γραφικά σοκάκια, αρχοντικά νεοκλασσικά και τρεχούμενα νερά, συνθέτουν την εικόνα αυτού του νησιού των Κυκλάδων που αποπνέει αρχοντιά. Η Άνδρος αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά και οικονομικά κέντρα στην αρχαιότητα, ενώ κατά τον 19ο αιώνα ανέπτυξε ένα μεγάλο στόλο που επεκτάθηκε ακόμα περισσότερο τον 20ο αιώνα, κάτι που έχει αφήσει το στίγμα του στο νησί μέχρι και σήμερα.
Οι πιο τουριστικές περιοχές στην Άνδρο είναι η Χώρα και το Μπατσί, ενώ έχει πλήθος από αξιοθέατα που προσθέτουν ακόμη ένα λόγο για τον οποίο έχει υψηλή τουριστική κίνηση. Στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, ωστόσο, θα δει κανείς μία πιο παρθένα και ακατέργαστη πλευρά του νησιού με ήρεμες παραλίες που σας καλούν να τις εξερευνήσετε. Ορεινά και παραθαλάσσια χωριά προσφέρουν μια ποικιλία σε όσους αποφασίσουν να κάνουν διακοπές εδώ, αλλά κοινός παράγοντας είναι ο γαλάζιος ορίζοντας που προσφέρει μια ατελείωτη γαλήνη.
Ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του νησιού είναι το σπήλαιο στο χωριό «Αλαδινό» το οποίο έχει ηλικία 4,5-5 εκατομμυρίων ετών και έκταση περίπου 500 τ.μ. Κρεμαστοί βράχοι, σταλακτίτες και σταλαγμίτες προσφέρουν ένα ξεχωριστό θέαμα. Επιπλέον ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Χώρας είναι το Κάστρο της Άνδρου, αλλά μετά το βομβαρδισμό από τους Γερμανούς το 1943, σήμερα έχουν μείνει μόνο τα ερείπια. Μια βόλτα σίγουρα αξίζει και στην Παλιά Πόλη της Άνδρου όπου θα δει κανείς πολλά βενετσιάνικα στοιχεία.
Όσον αφορά τις παραλίες του νησιού μπορεί να βρει κανείς πιο ήρεμες, αλλά και καλά οργανωμένες ανάλογα με το τι θέλει. Οι περισσότεροι επισκέπτες του νησιού συγκεντρώνεται κατά μήκος της διαδρομής Γαύριο - Μπατσί, αλλά αν κανείς ψάξει λίγο παραπάνω θα βρει δεκάδες άλλες εξίσου όμορφες παραλίες.
Σε κάθε περίπτωση η Άνδρος αποτελεί έναν κυκλαδίτικο προορισμό που είναι κοντινός, αλλά προσφέρει όλα όσα αναζητά κανείς στις διακοπές τους.
andros1 andros2 andros3 andros4 andros5
http://www.newsbeast.gr