ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ! – Στο σφυρί μεζονέτες διασήμων, πρόβατα και… μοτέρ κοπριάς

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και έτσι πλέον πλειστηριασμοί και κατασχέσεις θα
γίνονται με βάση την εμπορική και όχι την αντικειμενική αξία.

Οι ψηφιακές διαδικασίες σε ό,τι αφορά στις κατασχέσεις επιταχύνουν τη διαδικασία και έτσι έρχονται βροχή οι πλειστηριασμοί που αφορούν σε ακίνητα, πλοία, ελικόπτερα και σκάφη αναψυχής, ορισμένα εκ των οποίων ανήκουν σε πασίγνωστα πρόσωπα, αλλά και στάνες… μέχρι και πρόβατα!
Το περίεργο είναι πάντως ότι ενώ οι φόροι για τους ιδιοκτήτες υπολογίζονται με βάση τις αντικειμενικές, είναι δηλαδή οι φόροι φουσκωμένοι, στην περίπτωση που γίνει πλειστηριασμός η τιμή πέφτει κατά πολύ καθώς υπολογίζεται με βάση την εμπορική αξία.
Την αξία θα καθορίζει ένας πιστοποιημένος εκτιμητής, που μπορεί να είναι είτε φυσικό πρόσωπο είτε εταιρεία, που θα προσλαμβάνεται από τον δικαστικό επιμελητή που κάνει την κατάσχεση.
Οι εκτιμητές είναι καταχωρημένοι σε ειδικό μητρώο του υπουργείου Οικονομικών.
Τι βγαίνει στο σφυρί το επόμενο διάστημα:
- Διαμέρισμα 183 τ.μ. με βεράντες στο Π. Ψυχικό, για χρέη 166.000 ευρώ και α΄ προσφορά μόλις 22.050 ευρώ, κατόπιν απόφασης μείωσης της τιμής.
- Μεζονέτα 467 τ.μ. στην Εκάλη με α΄ προσφορά 550.000 ευρώ, ενώ παλιότερα εκτιμάτο σε 1,2 εκατ. ευρώ.
- Δύο αγροτεμάχια συνολικής έκτασης περίπου 18 στρεμμάτων μαζί με τις εγκαταστάσεις ξενοδοχειακής μονάδας 255 δωματίων (δυναμικότητας 543 κλινών) στην Χαλκιδική, με τους υπόλοιπους χώρους (εστιατόριο, μπαρ, ταβέρνα, γυμναστήριο, σάουνα, κλπ.), μετά από σχετική επίσπευση από τράπεζα για χρεωστικό υπόλοιπο 6,8 εκ. ευρώ, με τιμή εκτίμησης και α΄ προσφοράς τα 7,6 εκ. ευρώ, περίπου στο ύψος της αντικειμενικής αξίας.
- Διαμέρισμα 200 τ.μ., αποθήκες και γκαράζ στη Θεσσαλία, για χρέη 200.000 ευρώ προς την επισπεύδουσα τράπεζα, με τιμή α’ προσφοράς περίπου 260.000 ευρώ.
- 180 θηλυκά πρόβατα διαφόρων χρωμάτων και ηλικιών, που εκτιμήθηκαν προς 90 ευρώ το καθένα και συνολικά σε 16.200 ευρώ και θα “βγουν στο σφυρί” στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις του οφειλέτη (χρέους 21.300 ευρώ) με α΄ προσφορά στα 60 ευρώ ανά πρόβατο και συνολικά 10.800 ευρώ.
- Μηχανολογικές εγκαταστάσεις πτηνοτροφίας για χρέος 216.000 ευρώ, μαζί με ποτίστρες, χώρους ωοσκόπησης και 4 μοτέρ κοπριάς…
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ