Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Αγριεύει» ο καιρός: Έρχονται βροχές – Έως και 9 μποφόρ στο Αιγαίο

Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά, με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες σε Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και πιθανώς στην Πελοπόννησο και αργότερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται σήμερα, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με θυελλώδεις εντάσεις.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 18 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και τη Νότια Ελλάδα, 16 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 21 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 18 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 32 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και πρόσκαιρα και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο και το Καρπάθιο Πέλαγος πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες, και ενισχυμένοι βοριάδες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι έναν έως δύο βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ και πρόσκαιρα στον Νότιο Ευβοϊκό πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά νεφώσεις, γρήγορα από τα δυτικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 και στο Θρακικό βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια γενικά αίθριος. Στα νότια τις πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 με 8 και από το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη όπου πιθανώς από το μεσημέρι να σημειωθούν μενονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και από το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 26 και στη νότια Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και και από το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρωινές ώρες. Μετά το μεσημέρι αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.