Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θα σκοτώσει ο κορωνοϊός την Αστρολογία;... Το 2020 θα ήταν μια υπεροχή χρονιά όλο ταξίδια

Στις αρχές της χρονιάς, εκατομμύρια άνθρωποι διάβασαν τις ετήσιες προβλέψεις για τα ζώδια τους. Φυσικά κανένα ζώδιο δεν ανέφερε κάτι για πανδημία, ενώ ακόμη και αν οι αστρολόγοι δεν διεκδικούν τη θέση των «μέντιουμ», αυτά που έγραφαν για ταξίδια,
ευημερία και ευκαιρίες, τώρα μοιάζουν με φάρσα. 

Oι...
Νew York Times προσπαθούν σε άρθρο με τίτλο «Θα σκοτώσει ο κορωνοϊός την Αστρολογία;», να εξηγήσουν τι πήγε λάθος και τι συμβαίνει τώρα με τους φανατικούς της αστρολογίας.   

Η φημισμένη αστρολόγος Susan Miller όταν εμφανίστηκε στο CBS New York τον Ιανουάριο προέβλεψε ότι το 2020 θα ήταν «μια υπέροχη χρονιά με ευημερία». Είπε ότι ο Αιγόκερως θα ήταν το «ουράνιο αγαπημένο» της χρονιάς και ότι ο Καρκίνος ήταν πιο πιθανό να παντρευτεί. Για τον Ταύρο προέβλεψε πως τον περίμενε ένα ημερολόγιο γεμάτο διεθνή ταξίδια.  

 Και μετά οι φανς της απογοητεύθηκαν επειδή τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς σύμφωνα με το σχέδιο των αστεριών. «Θυμάμαι πριν από ένα μήνα, σκέφτηκα: όλοι θα έχουν απολύσει τον αστρολόγο τους;» είπε η Divya Babbar, η οποία εγγράφηκε στη δωρεάν εφαρμογή της  Miller πέρυσι. Ως Τοξότης, ανυπομονούσε για το έτος κέρδους που είχε προβλέψει η αστρολόγος. Οι ακολούθοι της Miller στο YouTube και το Instagram δεν έχασαν την ευκαιρία για να διαμαρτυρηθούν. «Είσαι πολύ καλή συγγραφέας, αλλά ξέχασες τον ιό Covid-19 και την απώλεια θέσεων εργασίας», ξεσπά ένας χρήστης.   

Πολλοί αστρολόγοι και οι οπαδοί τους, πιστεύουν ότι τα καθημερινά γεγονότα επηρεάζονται από τις κινήσεις και τις θέσεις των πλανητών και του ήλιου. Η επιστήμη λέει: «Όχι». Οι περισσότεροι ψυχολόγοι συμφωνούν ότι η επίκληση της αστρολογίας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην «προκατάληψη επιβεβαίωσης» - την ανθρώπινη τάση να αναζητούμε και να δεχόμαστε πληροφορίες που επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη πιστεύουμε.   

Οι αστρολόγοι γράφουν τα ωροσκόπια τους με έναν τόσο ευρύ και γενικό τρόπο που ο καθένας θα μπορούσε να βρει κάτι που να ισχύει, ειδικά αν το αναζητούν πραγματικά, λένε οι πολέμιοι. Αλλά μετά, ο Μάρτιος 2020 έφτασε και μαζί του έφτασε και το ξέσπασμα μιας παγκόσμιας πανδημίας, το μέγεθος και η καθολικότητα της οποίας θα έπρεπε λογικά να είχε διαφανεί.  

 Τα ζώδια και οι προβλέψεις είναι ακόμη δημοφιλή   

Έτσι θα περίμενε κανείς όλοι να έχουν πλέον αμφιβολίες απέναντι στις αστρολογικές προβλέψεις. Ωστόσο, τα ωροσκόπια φαίνεται να είναι πιο δημοφιλή από ποτέ. Μέσα στην αναταραχή των ερωτημάτων που τέθηκαν πια στην καθημερινή μας ζωή - «Πόσο θα διαρκέσει αυτό; Θα γυρίσουν ποτέ τα πράγματα στο φυσιολογικό; Μπορούμε να εμπιστευτούμε τους υπεύθυνους;».  

 Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε η Lucie Greene, αναλύτρια πολιτιστικών τάσεων, οι ιστότοποι Dazed και Refinery29 ανέφεραν μια μεγάλη αναγνωσιμότητα σε άρθρα για ωροσκόπιο. Το Dazed Beauty σημείωσε αύξηση 22% στο τράφικ που σχετίζεται με το ωροσκόπιο αυτό το τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Ένα άρθρο από το Refinery29 με τίτλο "The Super Pink Moon in Libra is Good News for Your Relationships" ήταν μια από τις κορυφαίες ιστορίες τον περασμένο μήνα. Η Comscore, μια εταιρεία αναλυτικών μέσων, δείχνει ότι η επισκεψιμότητα σε δημοφιλείς ιστότοπους αστρολογίας όπως το Astro, το CafeAstrology και ο ιστότοπος της  Miller, AstrologyZone, αυξήθηκε τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.   

«Η αστρολογία για εμάς είναι μια κατηγορία με σταθερά υψηλή απόδοση σε όλους τους ιστότοπούς μας», δήλωσε η Emma Rosenblum, αρχισυντάκτρια για την κατηγορία lifestyle στο Bustle Digital Group, με τα σάιτ Bustle, Elite Daily, Romper, NYLON και The Zoe Report .«Αντί των παραδοσιακών θρησκειών και της πνευματικότητας, νομίζω ότι μερικοί άνθρωποι - ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο  αβεβαιότητας - στρέφονται ακόμη περισσότερο στα ωροσκόπια», λέει.   

Κάποτε τα ωροσκόπια ήταν εντελώς απολιτίκ και μιλούσαν κυρίως για ταξίδια και ερωτικά. Υπήρχε ελάχιστη συσχέτιση με την παγκόσμια οικονομία, τη συστημική ανισότητα και άλλες καταστάσεις, οι οποίες επηρεάζουν αναμφισβήτητα την τύχη ενός ατόμου. Αλλά, τα τελευταία χρόνια, οι προβλέψεις έχουν προχωρήσει συνειδητά σε μια πιο πολιτική και οικονομική κατεύθυνση. «Βασικά, η αστρολογία ξύπνησε», γράφουν οι ΝΥΤ. 
nonews-news.blogspot.com

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Ίσως και πάνω απο 40% η ανεργία στην Β. Ελλάδα» λένε εκπρόσωποι εργαζομένων

Στα επίπεδα ανεργίας, στις εργασιακές συνθήκες μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού και σε τοπικά προβλήματα με επιπτώσεις στην απασχόληση αναφέρθηκαν εκπρόσωποι των εργατικών κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, σε συνέντευξη τύπου, ενόψει της διοργάνωσης της φετινής ΔΕΘ.

Ευρωβαρόμετρο: Το 53% των Ελλήνων εξακολουθεί να μην εμπιστεύεται τις κυβερνήσεις.

Συντριπτική είναι η πλειοψηφία Ελλήνων και ευρωπαίων που στηρίζουν την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να παρέχει πόρους μόνο στα κράτη - μέλη που σέβονται το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές αρχές της. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, που δημοσιεύτηκε σήμερα, 9 στους 10 Έλληνες  και 4 στους 5 Ευρωπαίους,

Νέα προσφυγή των Δανών στην Ε.Ε. βλέπει… τρύπες, εισαγόμενο γάλα για φέτα

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Δανοί αμφισβητούν το νομικό καθεστώς της Φέτας στην Ε.Ε., ωστόσο για πρώτη φορά, θέτουν επ’ αμφιβόλω την τήρηση των κανόνων παρασκευής της Φέτας από την Ελλάδα. Εικάζεται μάλιστα ότι αυτή τη φορά γίνεται επίκληση στοιχείων βάσει των οποίων η ετήσια εγχώρια παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος δεν επαρκεί

Χειροποίητα κρητικά παξιμάδια

Προετοιμασία 40′, Αναμονή 3 ώρες και 10′, Ψήσιμο 3-4 ώρες ΥΛΙΚΑ (για περίπου 24 ντάκους) 2 φακελάκια ξερή μαγιά (16 γρ.) 1½ λίτρο νερό, σε θερμοκρασία δωματίου 2 κ.σ. μέλι

Η υποκρισία της Μέρκελ για την Ελλάδα…

Σεραφείμ Κοτρώτσος «Η ευρωκρίση, όταν ζήτησα τόσο πολλά από τους ανθρώπους της Ελλάδας». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε η Άνγκελα Μέρκελ στην ερώτηση “ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της πολιτικής διαδρομής της”,

Μελέτη – Ο κοροναϊός έφερε πτώση των γεννήσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Πτώση των γεννήσεων επέφερε σε Ευρώπη (ιδίως στη Νότια) και σε ΗΠΑ η πανδημία Covid-19, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη, που επιβεβαιώνει ανάλογα ευρήματα προηγούμενων ερευνών. Έτσι, πέρα από την αύξηση των θανάτων (4,5 εκατομμύρια παγκοσμίως μέχρι σήμερα), ο κορονοϊός έπληξε τη δημογραφική δυναμική των πληθυσμών και από την πλευρά των γεννήσεων.

Σημαντικά ευρήματα από τις ανασκαφές στην περιοχή της Φαλάσαρνας

Συνεχίζεται, για μία ακόμη χρονιά, η συστηματική αρχαιολογική έρευνα στον χώρο της Ελληνιστικής ναυτικής πόλης με σημαντικό λιμάνι στην περιοχή της Φαλάσαρνας στην Κίσαμο του Νομού Χανίων.

Τραχανόσουπα

Υλικά Μία κούπα ξινό τραχανά Μία κούπα φρέσκο γάλα πλήρες Μία κουταλιά βούτυρο Δύο λίτρα νερό Αλάτι Πιπέρι     

Σε mini lockdown η εστίαση από την Δευτέρα - «Χάνουμε το 50% των πελατών μας»

«Η εστίαση από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος Μαρτίου του 2022 μπαίνει σε mini lockdown» με την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς .

Συστράτευση μικρών ελαιοπαραγωγών για την αύξηση τιμών.

Ζητούμενο γίνεται η αντιπροσώπευση του παραδοσιακού ελαιώνα στην αλυσίδα αξίας και η διεκδίκηση καλύτερων τιμών αλλά και μιας περίοπτης θέσης στα ράφια των σούπερ μάρκετ, όσο παράλληλα οι ίδιοι οι παραγωγοί αναλαμβάνουν επικουρικά τον ρόλο του ελεγκτή, επιτηρώντας την πιάτσα για τυχόν φαινόμενα απάτης.