Μπισκότα βουτύρου.Παρασοδιακή, ιταλική συνταγή

Υλικά

  • 2 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για κέικ
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού αλατισμένο βούτυρο μαλακό
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
  • 100 γρ. πάστα αμυγδάλου
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. γ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι για κέικ, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν και το αλάτι και ανακατέψτε.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το βούτυρο, την ζάχαρη και τη μαργαρίνη και με ένα μίξερ χειρός ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
  4. Προσθέστε την πάστα αμυγδάλου και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Ρίξτε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα αμυγδάλου και συνεχίστε το χτύπημα με το μίξερ χειρός.
  6. Χαμηλώστε την ένταση, προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
  7. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και δημιουργήστε τα μπισκότα, τοποθετώντας τα πάνω σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί.
  8. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 8- 10 λεπτά.   www.newsbeast.gr