Μπισκότα βουτύρου.Παρασοδιακή, ιταλική συνταγή

Υλικά

  • 2 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για κέικ
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού αλατισμένο βούτυρο μαλακό
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
  • 100 γρ. πάστα αμυγδάλου
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. γ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι για κέικ, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν και το αλάτι και ανακατέψτε.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το βούτυρο, την ζάχαρη και τη μαργαρίνη και με ένα μίξερ χειρός ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
  4. Προσθέστε την πάστα αμυγδάλου και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Ρίξτε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα αμυγδάλου και συνεχίστε το χτύπημα με το μίξερ χειρός.
  6. Χαμηλώστε την ένταση, προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
  7. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και δημιουργήστε τα μπισκότα, τοποθετώντας τα πάνω σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί.
  8. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 8- 10 λεπτά.   www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί η Ελλάδα έχει τις ακριβότερες τιμές ενέργειας στην Ευρώπη...

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων