6 Αυγούστου 2020

Μπουγάτσα με κρέμα

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας (500 γρ.)
  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 δόσεις βανίλια σκόνη
  • άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το γάλα να ζεσταθεί, ρίξτε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Μόλις το μείγμα ζεσταθεί και πριν πάρει βράση, προσθέστε το σιμιγδάλι και τη βανίλια και ανακατέψτε έχοντας μέτρια ένταση στο μάτι της κουζίνας.
  2. Η κρέμα πολύ γρήγορα θα αρχίσει να πήζει, γι’ αυτό ανακατεύετε συνέχεια για να μην κολλήσει. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, η κρέμα είναι έτοιμη.
  3. Ρίξτε το βούτυρο, ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσετε ως γέμιση. Για να κρυώσει πιο γρήγορα, αδειάστε τη σε ρηχό ταψί.
  4. Αλείψτε με βούτυρο ένα ορθογώνιο ταψί 30 x 40 εκ. περίπου (το κλασικό γυάλινο ορθογώνιο). Απλώστε ένα φύλλο κρούστας και αλείψτε το με βούτυρο με το πινέλο. Στρώστε με τον ίδιο τρόπο τα μισά φύλλα κρούστας και μετά αδειάστε τη γέμιση.
  5. Σκεπάστε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας το καθένα με βούτυρο.
  6. Ψήστε στους 180ο C για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
  7. Όταν ψηθεί η μπουγάτσα, κόψτε σε μικρότερα κομμάτια και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.           www.ethnos.gr