Υλικά
- 1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φέτες
- 1/4 κ. γλ. κουρκουμά
- 1 κ. γλ. τζίντζερ τριμμένο
- 1 κ. γλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 6 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 85 γρ. φιδέ
- 1 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια
- 1 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- Φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρετε το σκόρδο, τον κουρκουμά και το τζίντζερ σε ελαιόλαδο περίπου 30 δευτερόλεπτα.Βήμα 2Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και αφήστε να σιγοβράσει.Βήμα 3Ρίξτε στην κατσαρόλα το φιδέ και αφήστε να βράσει ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες.Βήμα 4Προσθέστε το κοτόπουλο και αφήστε να βράσει για 1 λεπτό.Βήμα 5Αποσύρετε από την φωτιά, ανακατέψτε με το χυμό λεμονιού και σερβίρετε με ψιλικομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. www.newsbeast.gr