Σκυλακάκης: «0,1% η επίδραση σε ρεβύθια και φασόλια όταν τα τρόφιμα ανατιμήθηκαν κατά 4,3%»

Καταντάει πολιτικός μαζοχισμός και κοινωνικός σαδισμός, πλέον ο ιδεοληπτικός χαρακτήρας αυτής της κυβέρνησης. Και η επιμονή της να ελέγξει βίαια ακόμα και την πραγματικότητα επιβάλλοντας τους δικούς της όρους στην ανάγνωσή της. Εκτός δηλαδή από την... αυταρχική καταστολή που εκδηλώνεται καθημερινά, το κυνήγι των δημοσιογράφων και της ελευθεροτυπίας, τις παρεμβάσεις ακόμα και στο διαδίκτυο, τον έλεγχο της ενημέρωσης και την προώθηση ασύστολης προπαγάνδας και τις διώξεις σε πολιτικούς αντιπάλους και όσους χαλούν το αφήγημα του Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά και πλύση εγκεφάλου στους πολίτες!

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 43 φορές χαμηλότερα από τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τον πληθωρισμό υποβάθμισε την ακρίβεια στα τρόφιμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, στην προσπάθειά του να ανασκευάσει την χθεσινή δήλωση περί «φτωχών που δεν έχουν αυτοκίνητα», για την οποία τον άδειασε και ο πολιτικός του προϊστάμενος Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1 και στην προσπάθειά του να συνεχίσει να καλύπτει την επιλογή του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα, ο κ. Σκυλακάκης προχώρησε σε νέες λογικές ακροβασίες, άκρως προκλητικές για τον κοινό νου, πόσο μάλλον για την οικονομική επιστήμη.

Κατά τον κ. Σκυλακάκη, τα καύσιμα αφορούν μόνο όσους έχουν οχήματα, κατά συνέπεια δεν αφορούν 2.500.000 πολίτες των νοικοκυριών χωρίς Ι.Χ. (ασχέτως αν έχουν π.χ. δίκυκλο). Δεν τους αφορούν οι τιμές των προϊόντων βασικής ανάγκης που αγοράζουν σε αυξημένες τιμές λόγω της αύξησης του κόστους μεταφοράς από τον παραγωγό στο ράφι, ούτε των υπηρεσιών που αντίστοιχα ανατιμώνται.

«Μη μου λέτε ότι αυτά τα 2.500.000 θα ωφεληθούν αν μειώσουμε τα καύσιμα, δεν έχουμε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα ρεβύθια και τα φασόλια», όπως είπε χαρακτηριστικά, εξοργίζοντας τους δημοσιογράφους, για να προσθέσει μάλιστα ότι η αύξηση στο κόστος μεταφοράς «μπορεί να επηρεάζει κατά 0,1% τα ρεβύθια και τα φασόλια».

Δυστυχώς για τον κ. Σκυλακάκη, τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τον πληθωρισμό (και μάλιστα του Δεκεμβρίου, την ώρα που η Eurostat προβλέπει νέο άλμα τον Ιανουάριο), τον διαψεύδουν με τον πιο σκληρό τρόπο. Οι ανατιμήσεις στα είδη διατροφής και τα μη αλκοολούχα ποτά είχαν ήδη φτάσει το 4,3% στο τέλος του προηγούμενου έτους. Και ακόμη χειρότερα, το συνολικό κόστος στέγασης, που περιλαμβάνει την θέρμανση που χρειάζονται ακόμη και τα πιο φτωχά νοικοκυριά, είχε κάνει άλμα 18%…           ΕΛΣΤΑΤ