Υλικά
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 115 γρ. βούτυρο
- 2-3 αβγά (ανάλογα με το μέγεθος)
- 55 γρ. ζάχαρη άχνη
- 45 γρ. αλεύρι τύπου Τ55
- 15 γρ. αλεύρι καστανιάς
- 1 πρέζα ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Βήμα 1Ξεκινήστε λιώνοντας τις σοκολάτες και το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.Βήμα 2Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη και, στη συνέχεια, προσθέστε τα 2 αλεύρια.Βήμα 3Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και μια πρέζα ανθό αλατιού και ανακατέψτε αρκετή ώρα μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή ζύμη.Βήμα 4Ρίξτε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήστε για 25 λεπτά στους 160 βαθμούς.Βήμα 5Απολαύστε το κέικ όσο είναι ακόμη ζεστό.