Κέικ με λιωμένη σοκολάτα

Υλικά

  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 115 γρ. βούτυρο
  • 2-3 αβγά (ανάλογα με το μέγεθος)
  • 55 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 45 γρ. αλεύρι τύπου Τ55
  • 15 γρ. αλεύρι καστανιάς
  • 1 πρέζα ανθό αλατιού
  • Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Ξεκινήστε λιώνοντας τις σοκολάτες και το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.
    Βήμα 2
    Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη και, στη συνέχεια, προσθέστε τα 2 αλεύρια.
    Βήμα 3
    Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και μια πρέζα ανθό αλατιού και ανακατέψτε αρκετή ώρα μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή ζύμη.
    Βήμα 4
    Ρίξτε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήστε για 25 λεπτά στους 160 βαθμούς.
    Βήμα 5
    Απολαύστε το κέικ όσο είναι ακόμη ζεστό.