ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά:

5 ώριμες  ντομάτες

2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

2 φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)

½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)

½ κγ φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)

1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

1 αυγό χτυπημένο

 1 φλ.  σκληρή φέτα τριμμένη

4-5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Τρόπος μαγειρέματος:

Πλένουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι. Τις βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, και τ’ ανακατεύουμε με κουτάλι.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά για τους ντοματοκεφτέδες, τη ρίγανη, το δυόσμο, επίσης το τυρί, το αυγό, και αλατοπιπερώνουμε.

Λίγο-λίγο ανακατεύοντας προσθέτουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν χυλό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και κουταλιά κουταλιά τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Για το σερβίρισμα

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1/2 κ.γ. πάπρικα

3 κλ. δυόσμο