ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά

  • 350 γρ. μπισκότα
  • 130 γρ. βούτυρο
  • 1 συσκ. μικρή πουράκια σοκολάτας
  • 400 γρ. νουτέλα
  • 700 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • αλάτι
  • 1-2 βανίλιες

 

Εκτέλεση

Σπάμε πρώτα με τα χέρια τα μισά πουράκια σοκολάτας.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα.

Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, 2 κ.σ. από τη νουτέλα και τα πουράκια και την βανίλια.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα δαχτυλίδι με 23 εκ διάμετρο.

Πιέζουμε τη βάση μπισκότου στην φόρμα.

Βάζουμε κατάψυξη για 15 λεπτά περίπου.

Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την νουτέλα και με σπάτουλα ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση.

Το παγώνουμε για 5 περίπου ώρες για να σφίξει στο ψυγείο.

 

Για το γαρνίρισμα: (προαιρετικά)

Ξεφορμάρετε το cheececake σε πιατέλα σερβιρίσματος και το γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια ή άλλη γαρνιτούρα επιλογής σας. Φυσικά μπορείτε να το απολαύσετε και χωρίς γαρνίρισμα.