Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι...

Υλικά

  • 1 μεγάλο χταπόδι, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας (στον τρίφτη)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Φρέσκο βασιλικό για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Προσθέστε το χταπόδι και ψήστε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Βήμα 4
Προσθέτετε το καρότο και συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά.
Βήμα 5
Προσθέστε το κόκκινο κρασί και τη σάλτσα ντομάτας. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 45- 60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Αν χρειαστεί, συμπληρώστε με λίγο νερό.
Βήμα 6
Βράστε τα κοφτά μακαρονάκια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Βήμα 7
Σουρώστε, σερβίρετε σε βαθύ πιάτο και προσθέστε με τη σάλτσα ντομάτας.