Υλικά
- 1 μεγάλο χταπόδι, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
- 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
- 1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας (στον τρίφτη)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Φρέσκο βασιλικό για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Προσθέστε το χταπόδι και ψήστε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Βήμα 4
Προσθέτετε το καρότο και συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά.
Βήμα 5
Προσθέστε το κόκκινο κρασί και τη σάλτσα ντομάτας. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 45- 60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Αν χρειαστεί, συμπληρώστε με λίγο νερό.
Βήμα 6
Βράστε τα κοφτά μακαρονάκια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Βήμα 7
Σουρώστε, σερβίρετε σε βαθύ πιάτο και προσθέστε με τη σάλτσα ντομάτας.